COLORADO 2014

Jag är så otroligt tacksam för att min fantastiska värdfamilj tar med mig och reser runt i hela USA så jag får uppleva så mycket olika ställen under mitt utbytesår. Det är så faschinerade att Colorado, som ligger relativt nära Nebraska, ser helt annorlunda ut. Bilresan dit tog drygt 8 timmar, långt jag vet, men så jävla värt det. Colorado 2014- helt underbart. Jag låter bilderna tala. 
Efter 7 timmar av majsfält så långt ögat kunde nå, såg jag ett högt berg för första gången på ett bra tag.
En del av vår condo- riktigt fin! Fem minuter från backen så det var perfekt. Vi delade den med våra familjekompisar som vi bodde hos när vi var i Arizona!
Jag och min värdbror Tyler ready for a day of skiing!
Kyle, Brandon, Tyler och lilla jag i backen! Jag fick låna all utrustning av min värdmamma haha. 
Den finaste värdmamma någon någonsin kan önska sig<3
Hela gänget! 
Så otroligt vackert
Sista kvällen gick vi och bowlade och jag ägde alla! Det var alla fyra vuxna och vi fyra barn och jag vann över alla! Naturbegåvning?
Åh vad jag älskar Colorado. Vi hade sån tur med vädret båda dagarna vi åkte skidor, och det är så sjukt fint där. Höga berg över allt! Insåg hur mycket jag hade saknat att åka skidor också, mår så himla bra av det! Familjen vi åkte med är också helt underbar så jag kan inget annat än säga: riktigt bra semester!
 
3 dagar till prom :D
 
 

USA i ett nötskal

I min English class ska vi göra en research-presentation på 30 slides i fyra minuter om precis vad vi vill. Vad den innehåller eller vad vi säger spelar i princip ingen som helst roll, bara vi pratar i 4 minuter och har 30 slides är det lugnt, då får vi ett A. Jag sitter typ och skrattar för mig själv av hur låg utbildningsnivå dem har här. I alla fall: en kille i min klass hade reseached 9/11 och han hade skrivit OBAMA Bin Laden istället för OSAMA Bin Laden varje gång. Jag boksavligen dog av skratt, det var så sjukt kul hahahaha. Hej, alla är fett smarta här borta. 

4 answers

 Elsi: 
Kommer du gå på prom även fast du är junior, är det inte senior som gör det? :)
Japp, det kommer jag göra! :) Vet inte hur det är i hela USA men tror det är vanligast att det är Junior-Senior prom, vilket då betyder att det är för både juniors och seniors. Vår prom är om 4 dagar, såååå taggad!!!!
 
Wilma: 
Hej! Jag ska till USA nästa år och kommer åka dit precis i början av augusti, bläddrade bak och såg att du också åkte tidigt. Så jag undrar när din skola slutar och när du ska åka hem till Sverige? Kram:)
Åh vad kul att du också ska åka till USA och att du åker tidigt som jag gjorde! Jaa, jag lämnade Sverige 2 augusti 2013- det känns som såååå länge sedan, herre gud. I alla fall, min skola började 14 augusti och slutar 21 maj, så mitt sommarlov kommer vara redigt lång i år, mums. Jag kommer ha drygt 2 veckor i USA efter jag slutar skolan, så jag kommer åka hem någon gång i början av juni, oklart när dock. Kram!
 
emelie:
Hejsan! Jag ska åka till USA till hösten men är så nervös för om jag kommer få kompisar eller inte hehe! Var det självklart vilka man började umgås med? Och började du umgås med några som redan var ett "gäng" eller hur var allt när du skulle skaffa vänner? Tog det lång tid? :))) Kram
Hej! Kan relatera till den där känslan, var också lite nervös innan jag åkte. Det första jag vill säga är, oroa dig inte i onödan- du är fortfarande i Sverige och har många månader innan du åker, det kommer lösa sig det lovar jag! Njut av tiden i Sverige och oroa dig för viktigare saker :) I alla fall: för mig, som blev placerad i en liten skola, med drygt 200 personer i hela high school, var det väldigt lätt att skaffa vänner. Dessutom var det några tjejer i min grade som var otroligt inbjudande mot mig i början så jag kom in i deras gäng lätt. Man märker ganska tidigt vilka som är ens "typ" och inte, kanske tar lite längre tid i en stor skola- men det kommer ge sig med tiden! Jag var superöppen till alla människor som ville hänga med mig i början, även fast de kanske inte var heeelt min typ, men i början är det viktigt att inte vara för "picky". Det är kul att titta tillbaka på de första månaderna här, jag hänger inte alls med de människorna längre. Det tar lite tid att hitta sig själv och var man passar in liksom. Jag kom in i min klass väldigt lätt, vilket var otroligt skönt. Dock hänger jag med väldigt olika människor, inte bara personer från ett gäng. Jag hade ingen period då jag kände att jag inte hade vänner, så jag har varit lyckligt lottad i guess. Så är det såklart inte för alla, men det gäller bara att vara superöppen och visa intresse så kommer det lösa sig! 
 
Felicia:
Hej! Jag ska förmodligen på utbytesår nästa år. Ska på intervju osv nästa vecka typ. 

Ibland känner jag mig skit taggad på att åka iväg och typ "Det här klarar jag, yeah!!!". Andra dagar känner jag "Kommer aldrig klara mig i ett år utan mina föräldrar." osv. Hur kände du dig innan du åkte eller när du ansökte? Har du några tips på hur man kan 'peppa' sig själv ännu mer? Kram!

Jag var en sån där jobbig utbytesstudent som var larvigt taggad hela tiden och peppade alla som var lite osäkra på att åka. Jag var på intervju mer än ett år innan jag åkte och fick min familj redan i februari- ja, jag var taggad haha. Först och främst; att du känner så där är HELT normalt. Jag har jättemånga kompisar som kände likadant och de har det hur underbart som helst här nu! Släng inte bort chansen att få uppleva något helt nytt i ett år och gå på high school i USA, det är en upplevelse du aldrig kommer kunna uppleva någon annan gång i ditt liv, high school is now. Det låter hemskt men dina föräldrar kommer finnas kvar, det är bara ett år och believe me, det kommer gå sjukt fort... Att vara utbytesstudent är också en bra chans att bevisa för dig själv att du klarar mer än du tror, och du kommer växa så oerhört mycket som person från det här året. Att vara utbytesstudent är det bästa du kan göra. Vet inte vad jag skulle gjort utan det här året, det har varit det bästa i mitt liv. Har träffat underbara människor som jag ALDRIG skulle fått träffa annars, rest runt i hela USA, fått vänner och minnen för livet- den möjligheten vill du inte missa bara för att du nu inte vill lämna dina föräldrar- tro mig, du kommer missa så mycket! Jag skulle skriva ner alla positiva saker du får ifrån att vara utbytesstudent (finns typ bara bra saker) och prata med blivande utbytesstudenter (jag lovar, de kommer peppa dig), för att bli mer säker på att åka. Se det som en utmaning, Felicia, du kan göra det! Du kommer vara så stolt över dig själv i slutet, och jag kan garantera att du kommer ha ett av de bästa åren i ditt liv, helt klart!

 

Om du är en blivande utbytesstudent, har funderingar och vill prata lite mer personligt om ditt år osv, skriv till mig på facebook så svarar jag mer än gärna! Älskar att hjälpa blivande utbytisar :)


day 235- tuesday march 25th, 2k14

Hi all you lovely people who for some reason read my blog! I just got home from track practice and man I'm sore. Today we timed our 400s and me, Emily, Courtney and Hailey made the relays! I also made the 4x100 relays and I'm super excited about that! I will run second after Sarah, who'll start. Yesterday at practice we worked on hand-offs and it felt great! I'm gonna do 4 events so far, the open 100 and 200, 4x100 and 4x400, and maaaybe long jump- it depends on the meet as you can only do a max of 4 events every meet. I'm so excited about track season, I feel like it's my kind of sport! Our first meets are next week and I would lie if I didn't say I'm a little nervous!
 
Tyler and Linda just got home from a FBLA-meeting at school and I can now smell food from upstairs so I suppose we're gonna eat soon. Hope you had an awesome day, 'cause I did! Talk to you later.
 
......Oh, almost forgot! I got the cutest compliment today! At track practice I sat down to change into my spikes, and right when I was ready to leave, this junior high girl who were doing hurdles just next to me whom I've never spoken to before, randomly came up to me and said "Tyra, you are sooo beautiful". She was so sweet oh geee, I just couldn't stop smiling for the rest of practice. Those small things mean so much.
 

borta bra men hemma bäst

fina colorado<3
 
Hemma igen efter en underbar semester i Colorado! Vi satte oss i bilen vid 7 imorse och kom vid 5 tillbaka hit till Nebraska. Sedan dess har jag gjort.... inte så mycket. Accomplished att packa upp min väska, det är alltid något! Macncheese till middag och nu ska jag hoppa in i duschen för det är inte nådigt hur ofräsch (hej mamma) jag känner mig just nu. Kvällen kommer dessvärre bestå av plugg då jag inte gjorde ett knop på skolfronten när jag var i Colorado. Har en powerpoint på 30 slides att göra till imorgon, önska mig lycka till! Veckan kommer avslutas med en skype med Kostik, så den här kvällen kommer inte bli så dum ändå!
 
Skriver mer om Colorado i veckan :)

shredpow @colorado

jag och fina charlee under halloween-football matchen i höstas<3
 
Hej Sverige! Nu sitter jag i soffan här i Winter Park, Colorado och klockan är 11.45pm den 21 mars 2014. Med min fina värdmamma på min vänstra sida, min värdpappa och Julie (Lindas kompis) i soffan bredvid, roliga Kyle (ett år yngre än mig, son till Julie och Paul) bredvid mig på golvet, Paul på golvet (Julies man), Brandon (ett år äldre än mig, Julie och Pauls son) och Tyler på en soffa, kollar vi på Despicable Me 2 och jag mår så jäkla bra just nu. Den här semestern har hittills varit helt underbar; vi kom hit för två dagar sedan och åå vad bra vi haft det. Vårt hus är så fint, backarna är perfekta, vädret är underbart, utsikten äver Colorado-bergen precis utanför fönstret och underbart sällskap- helt perfekt. Grym känsla att vi har två hela dagar kvar innan vi beger oss hem mot Nebraska igen. 
 
Har tagit en hel del fina bilder så när jag kommer hem på söndag ska ni få se dem! Nu ska jag försöka hjälpa Tyler med hans Iphone som plötsligt gått sönder.... (kul för honom på den 10h långa resan hem till Nebraska om han inte har sin mobil...)
 
Hoppas livet leker hemma i Sverige, vi hörs snart!

colorado next

Det här är jag imorgon.
 

Nu säger jag hej då till Nebraska för några dagar, och säger hej Colorado!!! Vi sätter oss i bilen tidigt imorgon bitti och ska bila hela vägen dit, vilket kommer ta drygt 10 timmar. Oklart om jag kommer ta med min dator, annars får ni vänta på uppdatering tills jag kommer hem på söndag! Nu håller jag på att dö av trötthet, vi hörs!
 

kvällssvar

Klockan är just nu 10.50pm och jag kom precis hem från en kväll spenderad hemma hos Kostik i Beaver Crossing. Vi kollade på The OC<3, underbart att han också älskar det. Han kom som sagt hem igår från Wyoming och jag åker till Colorado tidigt på onsdag så idag var enda gången vi kunde ses på två veckor.    Imorgon är det skola, ska bli kul att träffa alla igen! Tänkte att jag nu innan jag går och lägger mig ska svara på lite frågor jag fått, enjoy!
 
Jättebra blogg :) Jag ska vara utbytesstudent i USA till hösten och har redan fått min placering :) Hur lång tid innan skolan började anlände du till din familj? Jag håller på att boka flyg och sånt nu, tror du att det är för tidigt att komma redan 2 veckor innan skolan börjar? :)
 
Tack så mycket, och vad kul att du redan fått familj! Jag kom till USA 2 veckor innan skolan började och jag tycker det var perfekt! Då hann jag göra massa roliga utflykter med min värdfamij och lära känna dem snabbare, jetlaggen hann lägga sig helt och hann träffa lite människor i området innan skolan satte igår. Hann bli lite mer van vid livet i Nebraska innan hela high school-livet började, vilket jag tyckte var väldigt skönt. Jag skulle rekommendera att åka trygt 2-1 vecka innan skolan börjar! :)
 
Tyra, jag behöver hjälp. Jag vill verkligen åka på utbytesår men grejen är den att jag är tävlingsdansare. Det kanske inte säger dig jätte mycket, men det är verkligen något jag brinner för, satsar på och älskar. Åker jag på utbytesår kommer jag inte kunna fortsätta pga att dansen inte finns någonstans utanför Europa. Jag slits verkligen mellan valen och jag vet verkligen inte hur jag ska göra... Snälla hjälp mig eller ge mig tips! Kram :)

Hej och hoppas allt är bra med dig! Hmm, förstår ditt dilemma. Jag kan ju bara säga att om du har chansen att åka som utbytesstudent, släng inte bort den chansen! Det är det bästa du kan göra. Vilken sorts dans är det du dansar? Jag vet jättemånga personer som går på high school där de finns dans-lag, men det kanske inte är den dansen du dansar.. Om jag var du skulle jag välja en organisation där du kan välja och önska var du vill åka, tror Explorius har ett program där du kan välja vilket high school du vill gå på, då kan du ju välja en skola där det finns dans, så är du garanterad det :). Men om den sortens dans du går på verkligen inte finns här skulle jag säga, åk ändå. Du kan alltid fortsätta dansa när du kommer hem, men utbytesstudent i USA kan du bara vara en gång i livet! Kram!
 
Hej! Älskar verkligen din blogg! Jag bara undrar vad "study hall" innebär? ser det hela tiden men fattar inte riktigt vad det är. :)
 
Tack så mycket! Study Hall är en lektion då du kan göra läxor helt enkelt. På min skola har vi rullande study hall vilket betyder att varje dag är det Study hall i olika periods. En dag är det study hall 1st period, nästa dag är det 2nd period, dagen efter det 3rd osv. Så oavsett vilken lektion jag vanligtvis skulle haft, har jag study hall då. Väldigt skönt om man inte orkade göra klart läxan på kvällen innan så kan man göra det i study hall istället. Men de flesta study halls brukar bestå av chill! Klart bästa stunden på dagen. 

monday march 17th 2014- day 227

Ja jag är normal.
 
Hej alla fina människor! Idag är det måndag och sista dagen på vår långhelg.... Helgen har varit väldigt avslappnande och najs. Ni vet ju redan vad jag gjorde i fredags, och i lördag och söndags gjorde jag inte många knop. I lördags var det sommar här i Nebraska, 20 grader, så jag gick ut på en lång mysig (och brutalt blåsig dock) power walk här i Malcolm, och jaaa accomlished inte mycket mer den dagen. I söndags åkte vi först till kyrkan (försöker vara intresserad men fy sjutton vad tråkigt det är), vid 2 klippte jag mig och sedan gjorde vi massa ärenden efteråt. På kvällen skypeade jag med fina Sosso i Michigan<3 
 
Planerna för idag är träning vid 3 och sedan ska jag hänga med Kostik som kom hem från Wyoming igår kväll. Mys-måndag helt klart. 
 
På onsdag åker jag till Colorado vilket betyder- endast EN DAG skola den här veckan! Underbart. 

cheat

Lördagmorgon. Underbar känsla att det är tre dagar kvar på helgen! Idag kommer bli en såndär "vara hemma, träna, fixa, städa, ta det lugnt"-dag. Perfekt. 
 
Juste! Stelaste ever igår. Jag kom hem från Charlee vid typ 11, och min värdbror hade en killkompis (som går i min klass) och två tjejer över. Killen i min klass har en flickvän dock, som jag är väldigt bra kompis med, (tydligen sa han att han inte hade en flickvän), så jag tyckte det var lite konstigt. Så jag smsade henne och ba "Do you know that ..... is at my house?" Hon ba "wtf`, omg no go down and see what they are doing!!!" Jag ba aldrig i livet att jag går ner dit och ba Hi everybody *asstel tjej* men hon övertalade mig tillslut. Sååå, jag gick ner i källaren och ba Hi guys, who are here?" och de typ svarade inte, och jag såg bara de två tjejerna så jag svarade typ på min egen fråga haha "oh some girls", det var så stelt när det hände kan jag säga. Dock såg jag att killen låg under en filt i samma lilla soffa som en av tjejerna.. Antar att de inte svarade bara för att killen vet att jag känner hans flickvän och inte ville att jag skulle veta att han var där. Sååå jag agerade insider där på kvällskvisten, min kompis blev fett sur på honom och ska ha ett serious talk. Jag var en liten obror mot killen, men vafan han är en douche bag. Classic American drama.... 
 
Den här låten går på repeat hela tiden

an act of kindness

Igår var en underbar dag. Hann göra oerhört mycket saker, bra sällskap, mötte underbara nya människor, och var på fantastiskt humör hela dagen. 
 
-Vid 9 på morgonen hade jag trackträning. Vi skulle haft den vid 6.45 men vi övertalade dem att flytta fram den, bra början på dagen liksom. Sprang en ladder, sen övade på starter. 
-Speed duchade hemma och jag och Linda begav oss in till Lincoln där vi hämtade upp min prom-klänning hos sömmerskan. Nu är den perfekt!
-Charlee mötte upp oss där och jag och hon åkte och åt frukost/lunch på Panera, vilket är världens godaste ställe. Jag beställde pasta pesto och en grillad panini med kyckling, förjävla gott. Det var btw underbart väder, typ 70F, vilket är typ 20C. 
Jag inne på den coola toaletten på Yia Yias. -Efter Panera åkte vi och träffade Charlees bror och hans flickvän för lunch på Yia Yias. Hej, ja vi åt två luncher. Hans flcikvän var så sjukt gullig och vet ni vad?? Vi kom fram till att hon är barnflicka till en annan familj i Lincoln som också har en svensk utbytesstudent, som jag typ känner!! Hur stor är den chansen liksom? 
-Vi hälsade på Charlees pappa snabbt efter lunchen som jobbar precis vid the Capital, så efter besöket drog vi en spontanare och ville utforska det. Det är en regel i Lincoln att inga hus får vara högre än the Capital, lite kul tycker jag.
Tog många poetiska bilder. 
Charlee boo<3
-Min favoritdel av dagen. Senare på eftermiddagen gick vi runt downtown och bestämde oss för att köpa mat till en hemlös man på gatan. Vi fick en gratis sandwich på subway av en jättesnäll kille i kassan och gav den till mannen som blev så glad att han började gråta. Han berättade hela sin life story till oss, om att han var med i Vietnam kriget och blev skjuten fyra gånger i magen, men överlevde. Han var så lycklig även fast han bodde på gatan, han var så tacksam över allt. Han hade tappat alla sina tänder men han berättade om hur han hittat en teknik för att äta utan att använda tänder, men hur tacksamma vi ska vara att vi kan äta pistage-nötter haha. Vi pratade med honom i typ 20 minuter och han sa att vi gjorde hans dag. Att en sån liten sak kan göra en människa så glad<3 Vi pratade också med en man som målade sprayfärgmålningar på gatan. Han stod precis vid den hemlöse och det är så interesant att lyssna på deras historier. Han gjorde en målning till oss, och vi pratade med honom ett bra tag. Han var så där coolt spirituell och kunde känna av människor. Lite läskigt men otroligt coolt när han beskrev både mitt och Charlees liv typ helt rätt. Innan vi gick tillbaka till bilen köpte vi en till macka till en annan man på gatan som också började berätta sin livshistoria för oss. Det var i princip omöjligt att höra vad han sa, inte ens Charlee fattade, men han var så glad att några brydde sig. En sån lätt sak för dig kan betyda oerhört mycket för någon annan<3 
-Vi åkte till Kenja, beställde sushi till kvällen och väntade på att den skulle bli klar genom att njuta av det underbara vädret. 
Sushi, film och mys på kvällen- bra avslut på en riktigt bra dag.
 
 

four days weekend here we go

Ser fett brun ut men kan säga er att det är en lögn. Snygga Emma i bakgrunden!
 
Torsdag idag vilket för oss i Malcolm betyder- helg! Ännu bättre än förra helgen då vi hade tre dagars helg, nu har vi fyra! Känner att jag befinner mig i en liten svacka här på bloggen, vardagen flyter på som vanligt och inget jättespeciellt har hänt men det ska snart ändras på för nästa vecka åker jag till COLORADO men min värdfamilj och familjekompisar för att åka skidor, ska bli så kul! 
 
Min dag
Am. Hist- Vikarie, jobbade om World War 2
Kemi- Quiz på Stoichiometry och railroad tracks
Foods- Kollade på Extreme Couponing, helt sjuk show. 
English- Tog ett larvigt lätt, så kallat Standard Test- helt sjukt vad låg utbildningen är här.
Spanish- Pratade om Explaniations and Excuses
LUNCH- Chicken Noodle Soup, crackers, cinnamon roll, chocolate milk, and salad. 
Matte- Study Hall, räddade bokstavligen hela dagen.
World History- Såg en film om Word War 2, jag somnade på golvet #värt
Kör- Sjöng två nya sånger som vi ska sjunga på Districs. 
 
7st 150m sprint i track, skön träning. 
 
Ikväll blir det relaxing, lite sovmorgon och sedan träning imorgon vid 9. Senare på dagen ska jag hämta upp min klänning som jag fixade lite hos en sömmerska och sedan antagligen vara med Charlee senare på dagen!
 

tUeSdAy march 11th in the us.

Väldigt vanlig skoldag idag. Smet in till the locker room under Study Hall och chillade ett tag, värt. Seriöst, jag är värsta slackern här borta asså.  
Fick ta hand om Casey health-baby i American History idag. Så glad att jag inte har en klassen, vill inte gå runt med en låtsas-bebis hela tiden hha, fett jobbigt. Men lite kul var det i alla fall, Brittany heter bebisen!
På kvällen hade vi vår Pop concert! Först spelade the band en massa låtar från Lion King, och sedan var det körens tur. Vi hade ett Broadway medly där vi också dansade och gjorde massa rörelser samtidigt, det var väldigt kul! Mina vänner Shi och Jaiden sjöng också solo, sjukt duktiga!
Jag skulle behövt dansa själv då jag var sjuk när de delade in paren, men om tur var var Alyssa sjuk så jag fick dansa med Will!
Ethan, Sam och jag after the concert!

Nu är det bara Districs kvar, kommer sakna kören så mycket!

day 220- monday

Bra måndag här i Nebraska! Hoppade upp ur sängen på morgonen och var redo för dagen. Skoldagen rullade på även fast det inte riktigt hände något speciellt, det ända speciella var att vi i kören genrepade till vår koncert som vi ska ha på imorgon (tisdag). Dessutom tog jag med marabou till min vän Jake som har tjatat om det i hundra år, så idag blev han glad (och alla andra som fick). Efter trackträningen, som för övrigt var svinjobbig, hämtade Charlee upp mig, vi åkte hem till mig och jag tog en brutalt snabb dusch och sedan åkte vi mot Seward. Charlee dejtar nämligen Kostiks närmaste vän Wayne (jag och kostik matchade ihop dem score) så vi skulle ha en liten dubbeldejt. De mötte upp oss i Seward och vi hoppade in i deras bil och åkte hem till Kostik. Vi hade en väldigt mysig kväll och på kvällen skjutsade Wayne hem oss!
 
Kostik gör mat till mig thihi
 

svar till Hanna; hur mycket kontakt?

Hej! 
Tänkte bara börja med att säga att du har en grym blogg. Men, nu till frågan. Jag ska åka som utbytesstudent till hösten och har redan fått min värdfamilj! Känns såklart sjukt kul och jag är jättenöjd, men hur mycket kontakt ska man ha? Eftersom du icke din så pass tidigt, vad tycker du? Hur ofta hördes ni, hur hördes ni (mail, Facebook, Skype)? Och om ni använde skype, hur ofta och när var första gången? Vad pratade ni om? 
Jag vill inte vara alldeles för på nu i början i fall att de inte vill ha kontakt hela tiden, men samtidigt kanske de tycker likadant. Haha! 
Förlåt för röriga frågor, men du kanske förstår på ett ungefär vad jag menar. 
Hoppas du har det super och fortsätt blogga, du inspirerar verkligen!:)

 

Svar: Tack så jättemycket, det gör mig jätteglad! Kommer verkligen ihåg när jag var i din situation, ställde mig precis samma frågor men nu vet jag ju lite mer så absolut ska jag svara! Först och främst, åh vad roligt att du redan fått din familj och att du är nöjd, grattis!

 

Nu till frågan. Det är väldigt svårt att säga hur mycket kontakt man ”ska ha”, det är olika beroende på hur du är som person, om du är väldigt social eller inte och hur din värdfamilj är. Den första kontakten jag fick från min värdfamilj var ett låååångt mail från min värdmamma där hon introducerade familjen, området och berättade hur taggade dem var på att få träffa mig blablabla. Jag hyperventilerade typ när jag läste det första gången haha. I alla fall, jag (som nog alla) hade hundra frågor som jag vill ställa dem så jag svarade tillbaka med att säga hur taggad jag var och i slutet av mailet skrev jag några frågor som jag var nyfiken över. Frågor i stil med; vad är en inställning till religon, när vill ni att jag ska komma, hur många går på skolan, har ni några speciella traditioner ni firar, reser ni mycket osv. I nästa mail hade hon svarat på frågorna och ställt frågor till mig, hur vi brukar göra saker och ting t.ex. Mailkontakten höll på i ungefär 3 månader (typ ett mail i veckan) innan vi gick över mer till Facebook om jag inte minns fel. Jag tyckte det var helt lagom, inte för lite, inte för mycket. Jag ville gärna vänta med att skypea direkt, för mig kändes det för tidigt att göra det i februari. Tänk om något skulle hända liksom. Vi skypeade bara en gång med varandra och det var i juni när det var drygt 3 veckor kvar tills jag skulle åka- jag tyckte det var perfekt! Vi skypeade i 2 timmar och bara satt och babblade om allt, efter skypen blev jag mer taggad än aldrig förr. Först trodde jag inte att dem ville skypea alls eftersom de inte frågade, så jag tog första steget och frågade. Men det visade sig att de var lika taggade som jag var haha. Det är ju bra att lära känna familjen lite innan man åker så det finns saker att prata om första gången man ses, men man vill också inte veta för mycket saker då man fortfarande vill kunna fråga saker. Det är lite som en balansvåg, vad du och din värdfamilj tycker är lagom. Jag och min värdbror följde varandra på Twitter ett tag innan jag åkte dit också, haha bra sätt att stalka honom lite på också. Men håll kontakten och uppdatera dem lite så och då vad som pågår i ditt liv, de uppskattar dem jättemycket! Det finns ingen regel, gör det som känns bäst för er ;) Hoppas det hjälpte lite i alla fall!


sunday, march 9th 2014

Idag efter lunch åkte jag och Linda och fixade med min prom dress. Den är lite lång så vi skulle ta upp den någon inch! Åh vad jag gillar min klänning! Affären var så amerikansk och gullig, ville bara gå runt där hela dagen. 
 
Jag och Linda kollar på lite klänningar för skojs skull innan vi fick hjälp i affären!
Det var även brutalt varmt här i Nebraska idag, hela 22 grader! Fångade dagen och begav mig ut på en härlig (och jobbig springtur)
Jaa, jag vet att jag är snygg
My two best friend were at Gavin De Graws concert yesterday in Sweden. It was AMAZINNGGGG, Im  jealous!
 
Imorgon är det måndag!!!!!!!!! 

If I could go to one more SHM concert, my life would be complete #bestnight

we came, we raved, we loved.
 

surprise hello

Igår kom Kostik hem från Hawaii!!!! Jag blev upphämtad av hans söta värdmamma och överraskade honom på flygplatsen. Vi hängde hela dagen, fixade hans tuxedo till prom och, åkte fyrhjuling och hade det hur kul som helst! Brun var han såklart, känner mig som en snögubbe när jag står bredvid honom. Saknat honom har jag i alla fall gjort<3
 
fruktansvärt ful bild på mig men kostik är ju snygg så det får duga<3
Tung tjej när vi åker trehjuling
Nebraska är ganska fint ändå<3
 

dear whoever is reading this, smile. life is too short to be unhappy.

 
 
 

celebration

Så i fredags hade jag som sagt mitt lilla födelsedagsfirande! Två av mina närmsta vänner kunde inte komma, vilket var lite tråkigt, men vi hade det superkul ändå! Emma, Savannah och Brittany kom till mitt hus vid 5 och vi åkte sedan in till Lincoln där vi mötte upp Charlee på Huhot (världens godaste restaurang). 
Kolla vad söta dem var!
Emma och Savannah hade världens finaste present. Inte nog med att dem köpte 10000 ton amerikanska godis, hade de också gjort en ram med bilder på oss i, och sen en notebook där de hade skrivit jättesöta texter och satt in bilder. Kommer sakna dem så mycket!
Efterrätt på Huhot, cheesecake rangoon!
De tvingade mig att ha på mig den där kronan hela kvällen haha. 
Cp-Brittany och jag<3
 
<3
Efter en mysig middag på Huhot åkte vi hem till mig och hade en girls night. Väldigt mycket flum, dans och skratt. Precis vad jag behövde. 

min ursäkt hela tiden

 

three days weekend/pizza/changed plans

Den här veckan har flygit fram och det är redan fredaag! Vi har som sagt alla fredagar i mars lediga så igår (torsdag) spendeade jag kvällen och natten hos Charlee i Lincoln. Vi skypeade med Otto, gjorde egen pizza, kollade på film och käkade glass. I morse hade vi morgonträning vid 6.45am i skolan så för att jag och Charlee skulle vakna upp jammade vi till massa house musik hela vägen från hennes hus till skolan. Ja, träningen är i princip allt jag lyckats åstakomma idag men det ska vi snart ändra på.
 
Idag skulle jag haft mitt födelsedagsfirande med mina 7 närmsta kompisar MEN Shi och Sam blev grounded i två veckor (.......) och Justine har nån jäkla cow show (jag skrattade när hon sa det till mig hahaha), såå vi fick ändra våra planer lite. Nu är det jag och 4 kompisar. Typiskt att Sam och Shi skulle bli grounded just när jag ska ha min födelsedagsgrej, aja kan inte gör något å det. Vi ska i alla fall ut och äta och sen blir det sleep over hos mig. Party in Nebraska. 
Jag, Casey, Brittany och sen lilla Amanda där i bakgrunden i American History.
Jag hittade en ny vän hos Charlee igår
<3

b-day

Vaknade 5.30am, skypeade med mamma i en halvtimme och öppnade sedan paketen jag fått från Sverige. Efter skratt och tårar av ett underbart brev från min bästa vän gjorde jag mig i ordning för dagen! Dagen var väldigt bra men lite tomt i skolan. Alla juniors och seniors hade state tests under hela dagen så i alla klasser var det nästan tomt haha. Men skönt för mig att inte behöva göra någonting på hela dagen!:) Lite kul att så många visste att det var min födelsedag! Folk jag typ inte känner kom fram och sa grattis, alla är så söta! :) Efter en rolig trackträning med roliga människor och en snabb dusch drog jag och min värdfamilj in till Lincoln och åt middag på Ruby Tuesday, riktigt gott! När jag kom tillbaka från toan i restaurangen hade min familj förberett så personalen kom in med en cupcake och sjöng happy birthday- så gulligt!
 
Annorlunda men rolig födelsedag här i staterna. Saknar mina vänner och familj på en sån här dag, framför allt när det är en så speciell ålder och att man får så fina hälsningar från alla bästa vänner. Saknar dem så<3 Men får också panik över att tiden går för fort, sakta neeeeeeer. I alla fall, mer firande med mina vänner på fredag :)
Efter trackträningen med finaste Savannah, så underbar tjej! Inser att mitt hår blivit vääääldigt långt.... Måste klippa det. 
Salads baren på Ruby Tuesday, mums!
Min fina amerikanska familj<3
När vi kom hem från restaurangen med brutal matkoma (åt Pasta and Shrimp) överraskade Linda mig med att ha bakat en svensk kladdkaka!!! Så kul att höra när de försökte säga kladdkaka haha. Riktigt god var den! Bra avslutning på kvällen. 
 
 
 
 

happy b-day to myself

Nu är jag en stor flicka. Eller säger man kvinna? Nej, det låter gammalt. 18 är jag i alla fall och har aldrig mått bättre. Mitt artonde år kommer bli det bästa hittills, just come at me!

sista dagen som minderårig

Tyra drar en classic "can I go to the restrooms?", chillar inne på toan lite och är bad ass genom att använda mobilen. Dagen till ära rockade jag min ananas-PINK tröja jag köpte på Hawaii. 
 
Slutade mitt sjuttonde år riktigt bra! Har varit på sjukt bra humör de senaste dagarna, underbart! Study hall i American History, killing time in chemistry då de pluggar inför ett state-test som inte jag behöver göra (scooooore), kollade på America's Worst Cook i Foods, vikarie i engelskan, jag Tyler och Dalton hade jättekul i spanskan, test i matten(.....) som gick helt ok, WW2 i World History och dansade i kören. Efter skolan var det dags för track igen och åhh vad jag gillar det! Så otroligt roligt att komma ut på löpbanorna och springa, har saknat det så mycket! Får dessutom chans att lära känna massa personer jag inte varit med så mycket tidigare :)
 
Så imorgon fyller jag som sagt år så efter träningen ska jag och min familj åka in och äta middag på en restaurang i Lincoln. På fredag ska jag fira med alla mina närmsta vänner genom att åka in och äta på HuHot (seriöst världens bästa restaurang), cruisa Lincoln och sen hem till mig för en sleep over. Hela dagen idag har vi taggat till på fredag- ska bli sååå kul! Har jag föresten sagt att vi är lediga varje fredag i hela mars? Sååå najs. Men såklart har vi trackträning 6.45 på morgonen ändå..... 
 
Men hörrni, TAGGA FYLLA 18!!!!!!!!!! (inte för att den ålder spelar så stor roll här i Nebraska.....haha jag dör)

färsk mjölk

För några dagar sedan drack jag helt färsk mjölk för första gången i mitt liv, helt opastoriserad-direkt från kon. Våra kusiner som bor en minut ifrån oss köper alltid sin mjölk direkt från en lokal bonde istället för att köpa från affären, vilket är mycket bättre för kroppen. Vi fick en flaska som smakprov och det var riktigt gott! Smakade precis som vanlig mjölk, bara mycket nyttigare. Tyckte det var lite kul att den verkligen kom direkt från kon-->in i flaskan- absolut ingenting fixat med den. Min värdpappa sa dock att det bara är under vintern som färsk mjölk är god då kossorna under sommaren betar massa grös vilket ger mjölken en äcklig smak.
 
Någon gång måste ju vara första gången!
 

March 3, 2014

+Vaknade upp pigg, frisk och taggad på en ny dag.
+Åt Cheerios Dark Chocolote till frukost, mycket gott!
+"Americas worst cook" in Foods- så himla kul haha! 
+Passade min kemiprov som typ alla failade på.
+Fina kommentarer från fina vänner
+Vikarie i English och kör<3 I englskan skrev i om hur man visar pride om sitt land, väldigt intressant. 
+Flummig och rolig spanskalektion med min vän Dalton!
+Första trackträningen- jag kör sprint, sjukt kul!
+Behövde inte springa utomhus idag.
+Fick kommentaren "We've got a new star" på träningen.
+Skjuts hem från skolan av bror min.
+Min favoritmiddag, Lindas enchiladas<3
+Brev från Sverige
+Inga läxor
 
-Alla mina sophmores var borta på Freshmore choir, så det var väldigt tomt i American History
-Hade ett idiotögonblick på matten och fattade ingenting
-Vi fick ingen cinnamon roll till chillin på lunchen... Stor besvikelse
-Fick reda på att vi ska springa utomhus imorgon istället
-Inser mer för varje dag hur mycket jag kommer sakna mitt high school när jag åker hem, usch får ont i magen av att tänka på det.
 
 
 
 
 
 
 

nästa vecka...

-har vi första trackträningen (utomhus i minusgrader-mys)
 
-kommer jag äntligen kunna börja träna som vanligt igen
 
-fyller jag 18 år
 
-ska jag fira min födelsedag med min familj
 
-ska jag fira min födelsedag med mina vänner
 
-kommer jag frysa rumpan av mig
 
-ska jag ha matteprov
 
-kommer Kostik hem från Hawaii
 
-kommer jag sakna sommaren
 
-ska jag njuta av att bo här i Nebraska 
 
-ska jag le mot alla jag möter
 
Nästa vecka kommer bli en bra vecka.

kärlek

Får rysningar av att kolla på den här. Football season 2013 var helt underbar. Det är helt sjukt hur stolta alla här i Nebraska är över sitt football lag, och hur mycket färgen röd betyder för dem. Kommer sakna att stå på läktaren, i Nebraska-kläder, skrika GO BIG RED och vara en del av det här- någonting som jag antagligen aldrig kommer få uppleva igen när jag kommer hem till Sverige... Snälla, kan inte någon spola tillbaka tiden några månader..?

prom dress shopping

Riktigt rolig dag! Jag och min värdmamma åkte in till the mall där vi mötte upp Charlee. De var mina advicers- så söta. Var bra på att ta bild på alla klänningar jag prövade i början, men ju tröttare jag blev, desto slarvigare blev jag med det hehe. Att shoppa prom dress var såååå kul, man kände sig så himla fin med alla klänningar och det fanns verkligen en miljon av dem. Dock var det några som jag verkligen gillade men inte fanns i min storlek, men men, man får ta det som finns. Vi kom till the mall vid 11 och åkte hem vid 5 med en fiiin klänning och lite annat bra-att-ha-saker, så vi accomplished det vi skulle. Bilderna är lite smakprov på några av alla klänningarna jag prövade, lovar att jag prövade typ 80 klänningar. Vad tycks?
var lite osäker på om jag ville ha en strap less så den lätt åker ner... men det var kul att testa! älskade den här. 
Älskar verkligen den här bilden, man ba vafaaaaan håller jag på med. Jag och Charlee prövade de största klänningarna vi kunde hitta en en affär, hahaha. 
 
Helt klart en dag som jag kommer minnas hela livet. Nu taggar jag prom med världens finaste kille<3 (som för övrigt är på Hawaii nu......)
 
anyways: God natt från Nebraska<3
 
 

kfc run

Puuuh, nu ligger jag i sängen och ska snart sova en god natts sömns efter en händelserik lördag. Åkte ju och prom dress shoppade idag men skriver ett inlägg om det lite senare. Nu har jag så ont i fötterna att jag inte vet vart jag ska ta vägen i alla fall. 
 
Igår kom Shi hit vid drygt sju på kvällen och vi körde in mot Lincoln för att köpa mat på KFC. Efter massa garv, gps-väghänvisningar och två hel borta tjejer hittade vi äntligen dit och beställde en family feast meal bucket (killen i kassan trodde nog att vi skulle köpa mat till ett gäng tjejkompisar- men neej det var bara till oss hahaha). Vi köpte med oss maten hem, tappade bort oss igen någonstans i Lincoln men kom till slut hem igen efter mycket "going in circles". Väldigt chilled out kväll, tjejsnack och film- mysmys var det. Imorse till frukost försökte min värdpappa göra frech toast till oss haha- så söt, innan Shi drog hem och jag och min värdmamma begav oss in mot Lincoln för en dag fylld med prom dress shopping. Hoppas er fredag och lördag var bra!
 
Fyller myndig om 4 dagar åh herre gud var tar tiden vägen?!
 
Me and Shi chilling in the restrooms after lunch
ja hon var brutalt taggad på mat haha
Såg en jätterandom men gullig film på kvällen, Hope Springs tror jag den hette.
 

"do you have popcorn in your ear?"

Hej Sverige! Äntligen känner jag att jag snart är helt frisk. Tredje dagen med antibiotika, så snart kan jag träna igen! Skoldagen idag var toppen. Åt bland annat mac n cheese och min och Mattias grymma vanilla pudding i Foods, och chillade allmänt runt hela dagen- grymt. Efter skolan åkte jag och Tyler hem och nu väntar jag på att Shi ska komma hit om ett tag! Vi ska in till Lincoln och käka, sen ska vi hem till mig igen och sova här. Imorgon står det prom dress shopping med min fina värdmamma och Charlee på schemat- ÄR TAGGAD SOM SJUTTON. Hur ofta gör man det liksom?
 
Nu ska jag njuta av en underbar fredag och HELG här i Nebraska. 
 
(Har en liten depression att Avicii hade konsert i Stockholm ikväll och att jag inte gick... Hoppas alla ni som gick hade det underbart i alla fall<33)

RSS 2.0