STATE XC meet

Gick upp tidigt idag för att duscha innan min värdbror invarderar badrummet så jag tänkte slänga in ett inlägg om när mitt cross country lag gick till STATE! ...därmed ursäktar jag om min svenska inte är den bästa då min hjärna inte riktigt har vaknat än. 
 
I alla fall: Vid 10am på fredag morgon träffades laget vid skolan och den långa resan mot Kearney, och state cross country, började. Två timmar av mental förberedelse på bussen och sedan var vi framme. Vi kom dit drygt två timmar innan vi skulle springa så vi gick runt på området, åt lite, snackade och värmde upp. 
 
Racet började och jag fick en bra start. Jag är the sixth runner och jag låg uppe med den fjärde bästa så det kändes jättebra! Höll ett bra tempo de första 3000 meters men efter det hände något. Jag har aldrig känt så i hela mitt liv. Mina ben slutade fungera helt och hållet, jag saktades ner automatsikt och det var helt blurry framför ögonen. Jag föll ihop right on the course och jag kunde höra massa oroliga röster runt omkring mig. Personer ville komma in och hjälpa mig men jag vet att om folk rör mig så får jag inte fortsätta springa så jag sa no, I¨m fine. DEt ända jag hade i mitt huvud var Coach Hoyers motivations speech om "no regrets" och jag visste att jag skulle bli så otroligt besviken om jag inte avslutade tävlingen. Jag kravlade mig upp på huk, och sakta med säkert upp på benen. Mina ben var så skakiga att det var omöjligt att balansera på dem men av ren vilja gick det. Hade drygt 1500 meter kvar och jag kan säga att det var de värsta 1500 meterna i mitt liv. Det gick inte fort, men det gick framåt. På upploppet hörde jag alla hejja på mig och precis när jag paserat mållinjen höll jag ner på marken. Inga muskler i mina ben fungerade, jag såg jättedåligt, och jag var så otroligt yr. Jag var så otroligt besviken på mig själv. Hela säsongen hade gått jättebra och just nu, på state, föll allt ihop. Jag trodde jag hade förstört för hela laget. Dock visade det sig att vi kom trea lagmässigt och jag var innerst inne otroligt stolt att jag tog mig igenom racet. Det var en upplevelse som satte mig på prov för att se hur mycket jag egentligen klarar av, och det visade sig att jag klarar en hel del, bara jag vill. 
 
The trainers hjälpte mig till vårt camp och jag blev körd av en liten bil ner till vår skolbuss. Vägen hem var hemskt, jag ville bara sova men alla på bussen satt och pratade, usch. Väl hemma mådde jag lite bättre (dock kändes benen som spagetthi fortfarande, och gjorde hela helgen) och jag bestämde mig att ändå gå till vårt celebration praty och fira att vi kom trea. Tvillingarna i laget bjöd över alla och vi spenderade kvällen med att kolla på film och bada i deras hot tub! (jag och min värdbror försöker övertala h-mum and h-dad om att köpa en, det går ganska bra!!!) 
 
Det var lite kort och sammanfattat vad som hände under state cross country, kunde ju slutat lite bättre men det var ändå en väldigt cool upplevelse! Nu ska jag iväg på hockeymatch med Konstantin, ha det fint Sverige!
 

lista 27 oktober 2013

Vad har du på dig?

Mjukisbyxor från Forever21 och sweater från American Eagle, claassic. 

 

Hur mår du?

Just nu mår jag finimang! Läxorna klara, datorn lagad, rummet städat och ingen söndagsångest, I like it. 

 

Vad önskar du just nu?
Att tiden kunde gå lite långsammare. 

 

Vad ska du göra imorgon?

Vara i skolan som vanligt och för första gången på tre månader INTE ha träning efter skolan; kommer kännas ytterst konstigt. 

 

Vad skrattade du senast åt?
När jag och min vmamma carvade pumpkins i eftermiddags, vi failade lite haha. 

 

Vad grät du senast åt?
I fredags under State Cross country när jag kollapsad under racet. Berättar mer om det senare, var det värsta som hänt på riktigt länge. 

 

Senaste köp?
I torsdags köpte jag Quesadilla Snackers på Amigos, åh herre gud vad det var gott!! Kostar 1 dollar, lite föör billigt. 

 

Vem sov du senast med?
Sov över med Sam, Shi, och Meaghan för några veckor sedan. 

 

Senast sedda film?
Always back down

 

Vem var den senaste som ringde dig?
Konstantin!

 

Senast 3 inkomna sms?
"Heart u morrreeee <3333", "Come to the teeeeent", "Probably after 3 or in AM"

 

Vad stod det i ditt senaste skickade sms?
"I'll call you when I get home!"

 

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
Mamma!

 

Vart vill du åka just nu?
Hawaii

 
Nästa planerade resor?
Arizona om 11 dagar, Chicago i december, Minnesota vid jul, Hawaii i början av februari och Colorado i slutet av februari. Taggad tjej? SKOJA INTE!

 

Dagens bästa.
Måste ju bli att jag min dator blev lagad (i princip ny) utan att alla mina bilder försvann, lättnad på hög nivå!

 


äntligen svar på era frågor

---Anna:
har du hemlängtan till sverige?

svar: 
Ärligt talat, nej. Det är klart jag saknar alla mina vänner, familj och allt underbart i Sverige, alla som är utbytesstudenter gör det, jag lovar. Dock har jag det så bra här, är omringad av underbara människor och jag roliga saker hela tiden vilket gör att jag inte hinner tänka på hemlängtan över huvud taget. Dessutom har mina föräldrar alltid låtit mig vara väldigt självständig och låtit mig resa själv förut (Kina, England) så det har nog hjälpt också. 

 

---Mamma:
Varför måste du sluta på cross country?

svar:
Cross country säsongen håller bara på från skolstart till slutet av oktober! Det är inte att jag inte vill hålla på med det utan alla slutar nu (dock är alla ganska klara med cross ocunrty nu haha). I början av november börjar basketsäsongen fram till feb-mars och sedan är det track-season fram till skolavslutningen!

 

---Denise:
Hej Tyra!
Min kompis är utbytesstudent i USA precis som du. Det jag undrar är om du saknar dina kompisar i Sverige ofta? Jag saknar iaf min kompis så det gör ont. Hur är det med er utbytisar? Saknar ni mycket eller har ni saker på gång hela tiden att ni inte hinner sakna? :)

svar:
Jag trivs så bra här i Nebraska att jag inte hinner tänka på Sverige så mycket. Som jag nämnde i första svaret så har jag så mycket saker på gång HELA tiden och det hjälper mot saknaden tror jag. Dock säger många att runt jul när inget är "nytt" längre, att det är då man börjar sakna Sverige mer. Så vi får väl se helt enkelt!

 

---Matilda:
Hej! Jag går just nu i 9:an och är inne på att åka som utbytesstudent redan nästa år :) Jag har följt din blogg i någon vecka nu och det är jätte roligt att läsa vad du hittar på i USA :)
Jag har två frågor:
1. Skulle du rekommendera att man har med sig en egen dator när man åker?
2. Hur gammal var du när du åkte? Hittade inte riktigt vilken ålder du var i när jag kollat lite :/ Vill veta om det kanske är lite tidigt att åka redan nästa år :j
Haha fast oavsett jag lär åka nästa år ändå fast att de flesta åker efter 1:an på gymnasiet, för är så himla taggad på att åka ut i världen och leva mitt liv nu:)
Kram/ Matilda

svar:
1. Jaaa, det rekomenderar jag varmt!! Måste nog säga att det är bland det bästa jag packade; mycket lättare att blogga på din egen, du kan föra över alla bilder du kommer ta, du kan lyssna på musik i ditt rum (jag har en radio på mitt rum men det är bättre med en dator), och massa andra fördelar. Min vän tog inte med sin och hon ångrar det jättemycket, så ta med din om du åker!
2. Jag är 17 år och åkte efter 1an på gymnasiet, vilket du har rätt med att det är den vanligaste tiden att åka! Jag är väldigt glad att jag åkte nu och inte ett år sedan då jag växte väldigt mycket som person under mitt år på gymnasiet så för min del skulle det varit lite tidigt att åka direkt efter 9an. Dock vet jag några som åkte då och de var jättenöjda, så gör det som känns bäst! :)

 

 

---Tyra Bremborg:
Hej Tyra, jag har följt din blogg nu ett tag, fastnade först för att vi har samma namn.............forts: ...Men jag har en annan fråga till dig, frågar folk dig hur du uttalar ditt namn på svenska? Folk frågar mig nämligen det hela tiden och så försöker dom säga det, men det blir typ Tiiuwra. Aja, ha de fint där borta i Nebraska!

svar:
Hahah ooo ja den frågan får jag varje dag ungefär! Alla försöker och försöker men ingen lyckas uttala Y:et på rätt sätt. Jag har lovat att den första som lyckas ska få marabou haha. (..hoppas ingen lyckas mohaha)

 

---Julia:
asså, jag undrar typ (jag tror jag ska åka till usa, ska på interjuv imorgon iallafall! ) det känns som det är väldigt många som springer eller går i XC ellr vad det är när dom åker till usa, på de bloggar jag läser går typ alla i det iallafall.. måste man vara bra på det? jag är kort och är inte så bra på att springa, blir man bättre snabbt typ, är alla typ asbra i laget? :o känner att man inte vill vara sämst, för det kommer jag säkert vara..!

svar: 
Varför många går på cross country nu på hösten är för att det är en av de höstsporter du kan välja mellan. Min skola är väldigt liten så du kan bara välja mellan cross country eller volleyboll, och volleyboll var inte min grej hahah. Och nej, du behöver verkligen inte vara bra på det! Att göra en sport i USA är också delvis för att träffa massa nya kompisar så känn inte att du behöver vara supersnabb!. Och dessutom så förbättras din kondition så otroligt snabbt då du tränar varje dag. Det finns ett Varsity-lag (det bästa laget) och sedan ett JV (Junior Varsity, alltså inte lika bra) så du kommer springa med dem som är på din nivå. Jag är så otrligt glad att jag gjort cross country för min kondition har förbättrats såå mycket plus att jag träffat några av mina närmsta vänner där. 

 

---Amanda:
Hej! Jag älskar din blogg btw!
Iaf så undrar jag om du äter nyttigt? Alltså äter ni vanlig mat hemma eller blir det bara onyttigt? Och vad äter du en vanlig dag ungefär? :)

svar:
Min värdfamilj är väldigt nyttig jämfört med många andra familjer. Framför allt min värdmamma och jag försöker äta så nyttigt som möjligt (även fast det är svårt ibland). Jag försöker alltid dra ner på portionerna (då allt är större här) och har alltid sallad till maten hemma och i skolan. Till frukost äter jag flingor, en macka och fruitsnack, till lunch äter jag skolmat som kanske inte är den nyttigaste (pizza, natchos, hot dogs, tacos) men salladsbordet är bra så där hänger jag haha. Middagen är alltid jättegod då min vmamma är väldigt bra på att laga mat, mycket variation och mycket gott. 

 

 


the luckiest girl on the planet

Jag är just nu världens lyckligaste människa! Min kära mac book är lagad och alla bilder överlevde :D De bytte ut i princip allt på hela datorn utom den delen där alla bilder är så jag har i princip en helt ny dator- helt gratis! Hade sånt jäkla flyt då min ett års garanti går ut om fem dagar! Hela resan hem från Omaha var jag bara så där härligt glad, allt är bara sjukt najs just nu helt enkelt. Inte bara med datorn utan i allmänhet!
 
Har missat en hel vecka av uppdatering så vet inte vart jag ska börja men nu är jag äntligen back on track! 
 
 

sunday oct. 27th

I onsdags efter skolan hade min skola ett pep rally I ett kopcentrum I Lincoln. Vara cheerleaders dansade och det var massa tavlingar pa scenen. Saklart blev jag utvald att tavla och har ar en video pa det :) . Det var olika One Minute Challenges och min challenge var att fa den roda muggen som var langst ner in the pile till hogst upp pa sa kort tid som mojligt. JAG VANN! Tessa var typ en sekund efter mig mohaha. Jag alskar slutet hehe. Kolla i sa bra kvalitet som mojligt.
 
Om nagra timmar aker jag till Omaha for att hamta upp min dator som forhoppningsvis ar lagad. Skriver pa var stationara dator just nu...

85days

Slänger in ett litet mobilinlägg här på lördagsmorgonen. Planen var att hämta min dator idag men vi var tvungna att skjuta upp det till imorgon. Så, massa mumsig uppdatering kommer förmodligen börja imorgon igen! 

Veckan har varit händelserik men jag gör ett annat inlägg om det:) måste bara säga, VI KOM TREA I STATE!!! Men det hände lite saker som inte var lika kul men jag berättar mer senare! 

Eftersom jag typ inte har några bilder så får ni en instagrambild! Lite kul tycker jag!datorn fixad på lördag!

Hej! Jag åker och hämtar min dator (vet inte om de fixade den eller om jag får en ny) på lördag så då kommer uppdateringen förmodligen börja som vanligt igen. 

Idag var en bra dag. Den flöt på väldigt snabbt och efter träningen hade min skola ett stort event (pep rally) i ett köpcentrum i Lincoln. Vi sjöng massa ramsor, hejjade på våra team som har varit helt grymma i år och cheerleaderna dansade massa danser. Vi gjorde också massa roliga små lekar uppe på scenen; du hade en minut på dig att göra en viss sak, och om du blev klar först vann du! Jag blev utplockad ut publiken och JAG VANN. Sweden represent woopwoop. Ska försöka ladda upp en video när jag tävlade! Imorgon har jag min sista cross country träning ever vilket är lite tråkigt... Dock avslutar vi säsongen med en fet carbo load imorgon kväll och sedan STATE på fredag! 
Bild på mig och Anna på ROCA i helgen

dagens shopping


När jag lämnade in min dator tog vi en titt inne på American Outfitters och jag köpte det här. Här är det All about comfort. Hoodie, tröja och två mössor. 

computer crash

Hej hej! Jag vill bara informera om att min kära dator har gått sönder och att jag dessvärre inte kommer kunna uppdatera så bra den kommande tiden. Vi lämnade in den på lagning idag men stackarn kommer med största sannolikhet inte klara sig, rest in peace. Låt oss alla hålla tummarna för ett mirakel. 

Kommer antagligen mobilblogga men det är krångligt, så håll ut!
Me and Anna yesterday at Roca Psycho Path

IhOp


Me and Amanda at IHOP

I morse vid 7.15 blev jag skjutsad till Casey och Amanda och där ifrån åkte vi in till Lincoln för att ha träning. Laget träffades vid IHOP (international house of pancakes) och där ifrån sprang vi först en halvtimme åt ett håll i Lincoln och sedan en halvtimme tillbaka. En timme totalt vilket var lagom! Det är lite kul nu när jag inser hur dålig kondition jag hade innan jag kom hit; jag tyckte det var jobbigt att springa en halvtimme, men nu är det ingenting! 

Efter träningen åt jag, Amanda, Casey, Emily, Andi, Tristan och coach frukost på IHOP. Jag beställde blåbärspannkakor, splashberry drink och frukt, yummy! Jag fick skjuts hem av Andi och nu ligger jag på golvet i vardagsrummet och orkar inte röra på mig, jag är sååååå määääätt. Vid klockan tre kommer Konstantin och hämtar upp mig och vi åkte till ett haunted house med hans utbyteskompisar! Tror Anna också ska dit :) ska bli jättekul! 

Ha en bra lördag folk!

kvällstankar

Jag tänker på det varje dag. Jag tänker på hur lyckligt lottad jag är att jag har fått den här möjligheten. När jag kollar tillbaka på de 77 dagar jag varit här kan jag inget annat än le. De här månaderna har varit bland de bästa i mitt liv; alla roliga saker jag fått uppleva, alla skratt och alla minnen med de underbara människor jag mött här. Det är konstigt att man kan känna sådan kärlek till en plats och till människor man inte visste existerade för ett halvår sedan. Och redan nu gör det ont i hela kroppen när jag tänker på att jag kommer lämna allt det här om mindre än 9 månader.

 

Missförstå mig inte, mitt liv här är allt utom perfekt. Det är inte så att jag lever i något slags paradis (som vissa verkar tro) där allt är underbart och där jag inte har några problem, oh nej. Jag stöter hela tiden på saker jag inte gillar, saker jag inte håller med om och sådant jag skulle ändra om jag kunde, men det är från det jag växer och får perspektiv. Perspektiv som får mig att inse hur bra jag har det i Sverige, som får mig att inse hur tacksam jag är. Hur underbara vänner och familj jag har, hur enkelt livet är i den lilla bubblan i Stockholm och hur sjukt coolt det är att kunna prata svenska och inte vara mainstream amerikan.

 

Så, jag tänker på det varje dag. Jag tänker på och är medveten om hur underbart livet är. På senare tid har jag insett att jag hemma i Sverige tog det mesta för givet. Jag hade inget att jämföra med, men nu när jag lever ett helt annat liv på andra sidan jorden inser jag vad jag gått miste om för ett år och det får mig att uppskatta det mer. 

 

Det är underbart att veta att allt i Sverige finns kvar. Nu lever jag här, med mina knasiga amerikanska vänner, min amerikanska familj och kommer uppleva tusen till kulturkrockar och nya upplevelser de kommande nio månaderna, men Sverige och mitt liv i Lagom Landet försvinner inte. Jag har fått den lyckliga lotten att få leva i två helt olika kulturer och jag är inte ens 18 år gammal. Det är inte alla som får den möjligheten i livet. Jag njuter av allting jag gör här för jag vet att det inte kommer vara för evigt. Nebraska kommer alltid vara mitt andra hem oavsett vart i världen jag tar vägen, och jag är så taggad på att se vad de kommande 9 månaderna har att erbjuda.

 

It is like the Best of both Worlds. 


till er som lämnat en kommentar och frågat mig någonting:

Jag kommer svara, I promise you! Jag väntar bara till jag fått ihop lite fler frågor för att göra ett inlägg, håll ut :)

D i s t r i c t C h a m p i o n s ! ! !

Igår var en riktigt bra dag! Vid halv tre blev vi dismissed från skolan och vi åkte mot Branched Oak (hemmplan) för att springa vårt näst sista meet för säsongen, nämligen DISTRICTS. Jag gick runt och hade ont i magen hela dagen för att jag var så nervös och det blev inte direkt bättre när vi kom dit. Skolor från runt om vårt distrikt droppade in och det blev bara fler och fler. Vid fyra gick startskottet och vi stack (riktigt jäkla snabbt) iväg. Fick en relativt bra start och föll mig på samma plats (16) igenom hela tävlingen.Det kändes inte alls bra när jag sprang, jag mådde illa, hade ont i hela kroppen och sjukt torr i munnen så förväntade mig inte en bra tid. Dock när jag kom i mål så var min coach helt hyrisk över att vi var så duktiga och det visade sig att jag hade slagit min förra med mer än en minut! Vi springer 5k och jag sprang på 23min blankt. Inte jättefort i jämförelse med andra men jag är riktigt nöjd! 
 
Top 15 inviduals är automatiskt kvalificerade till state och gissa vad jag kom?........16 ja... Det sög ganska hårt men eftersom att mitt underbara team är så sjukt duktigt så vann vi allt i helhet (de tre bästa teamen går till state) så jag får springa nästa vecka också! Vi placed 2nd, 3rd, 5th, 9th, 10, och sen jag på 16 hehe. Vi har varit tippade 3a i state men vi sprang alla sjukt bra på districts så det finns en möjlighet att vi till och med gör bättre än så! 
 
Killaget är inte lika bra men Matthew gjorde ett sjukt bra race och kom trea så han ska också till state, grattis till honom!
 
Det var riktigt jäkla kallt när vi stod där kan jag säga. 
jaa...
Brittney gjorde ett collage av Amanda, Andi, Casey och jag. Lite coolt tyckte jag!
Den här bilden är bara för ful på oss alla haha. 
Avslutar med den bästa bilden. Jag och Emily skrattade högt åt den här igår haha den är så sjukt rolig jag dör varje gång. Hur lyckas jag?

veckan

Me and my awesome cross country girls when we went to the course on the night before districts. What happened there, stays there!
 
Idag är det ingen vanligt fredag utan vi hade early out vilket betyder att vi bara gick i skolan till halv ett. Det är end of first quarter så alla lärarna ska utvärdera och sånt tråkigt. Sucks for them, win win for me! 
 
När vi har early out så förkortas alla lektioner så de bara är en halvtimme långa vilket gör att man inte hinner göra någonting över huvud taget så dagen har varit väldgt chill. I American History kollade vi på film, chemistry ritade vi (haha jaa,,,), journalism var lika chill som alltid, art var kul som vanligt, engelska var vi i datorsalen och skulle jobba på ett häfte om Dante (jag dör va tråkig bok), world history kollade vi på film om Martin Luther och i choir så gjorde vi en skrivuppgift. 
 
När klockan ringde tömdes skolan på en sekund, jag åkte hem och nu sitter jag häroch skriver till alla hemma i Sverige som för mig lever i framtiden, coolt. Skypeade precis med bästa Anna i Missouri, taggade Hawaii och pratade om allt möjligt som kan finnas i huvudet på en utbytesstudent. Har inga planer för ikväll,min v-bror har match borta i Yutan, en timme bort, men orkar nog inte åka dit för det är så jäkla kallt och blåsigt (vilken obror jag vet). Såå det blir nog en kväll hemma, bara jag och hunden, lite deprimerande jag vet men det behövs. Imorgon blir roligare dock, ska åka till Lincoln med Brittney och sedan på kvällen ska jag kanske till ett haunted house, waah. 
 
Veckan har rullat på bra annars. Måndag och tisdag kommer jag inte ens ihåg, onsdag hade vi en jättemysig kväll med cross countrylaget. Det är tradition att kvällen innan distritcs; äta massa mat, kolla på film, och åka ut till stället där vi skulle springa och göra massa roliga saker (som det tyvärr är strikt sekretess på, så kan inte säga vad vi gjorde). I ALLA FALL: i torsdags så vann vi districts!!! vilket betyder att vi har gått till state som är näsa vecka och jag är sjkuligt nervös. Gör ett inlägg om det senare. 
 
Ha en bra fredagskväll och gör någonting extra svenskt för mig, puss. 

(T)ogether(E)veryone(A)chives(M)ore

kom precis hem från en kväll med cross country laget. vill bara säga att jag har världens bästa lag. god natt. 

svar

Sofie:
Hej, stämmer det att du gick på vrg jarlaplan? Isf, jag har börjat där det här året och är sugen på att gå ett utbytes år men är man garanterad en plats tillbaka på skolan efter året? Hur funkade det för dig? Tack för en jättebra blogg!
 

Tyras svar:
Hej Sofie! Ja det stämmer bra, jag gick på VRG Jarlaplan. Åh, vad kul att du börjat där nu! Du har det antagligen superbra där, världens mysigaste skola :) och åh vad kul att du funderar på att åka som utbytesstudent också! I alla fall; det är olika för olika skolor. Jarlaplan har en regel (i alla fall när jag åkte) att de tre första ettor som säger upp sin plats får automatiskt tillbaka den när de kommer tillbaka till tvåan. Jag var larvigt tidigt ute och sa upp den först av alla, någon gång på hösten, så jag har garanterat en plats kvar. Därför är det bra om du bestämmer dig snart om du vill åka eller inte, ja vet att det känns som det är långt kvar men tiden går fort, jag lovar! Men känn inte att "jag kanske inte kommer tillbaka till Jarlis, för jag är inte bland de tre första"-känslan ska stoppa dig från att åka för Jarlaplan har alltid lyckats ta tillbaka alla sina elever, oavsett om de var garanterade eller inte, efter ett år utomlands :) . Det är bara en skön känsla att veta att jag har en plats kvar och inte behöver oroa mig för att jag inte skulle få plats av någon anledning. 
 
Jag skulle gå och prata med studievägledaren om jag var du! Jag gjorde det och det var skönt att spåna idéer med honom. 
 
 
Om ni undrar något är det bara att fråga, jag svarar så gott jag kan :) 
 
på kreta förra sommaren

take a risk, make a change

 
Oj vad jag känner igen mig i det här. Läste det här innan jag åkte i väg till USA men nu när jag verkligen är här är det en helt annan grej. Om du inte har, är eller kommer åka som utbytesstudent kommer du aldrig till hundra procent förstå och kunna relatera, så är det bara. Jag säger bara, det här är det bästa jag gjort i mitt liv hittills och om du någonsin funderar och har möjlighet att åka; gör det. Du kommer inte ångra det. 

cruising lincoln

Konstantin & Logan på Yogurtini mums
Maten när vi firade grandma mums2.0
 
Den här helgen har jag gjort saker konstant. Nu kom vi precis hem från firandet av grandma och jag dör snart av trötthet. Det var jättemysigt, vi åt bbq, pratade, lekte i trädgården med alla kusiner och chillade. På vägen hem däckade jag i bilen och nu sitter jag i sängen och ögonlocken gör ont för att jag är så trött. Så vad har jag gjort förutom grandma-firandet? Jag skrev ju om fredagen så den skippar jag att skriva om, men: I lördags efter träningen, runt 12, blev jag upphämtad av Konstantin (svensken) och Logan (hans kompis). Jag hade gett beskrivning att mitt hus hade ett vitt staket och de ba "vi är här, vi ringer på dörren nu" Jag ba "nej ni är inte här haha" De hade ringt på fel hus med fel vitt staket haha, som tur var ingen hemma i det huset. I alla fall, vi åkte in till Lincoln och till Westgate mall och käkade lunch på Panda Express, mycket gott. Konstantin råkade beställa med massa svamp och han hatar svamp haha fail. Vi spenderade hela dagen i Lincoln, de shoppade, vi filmade en massa roliga saker (pranks) till Konstantins video channel, käkade glass och hade det jättekul!
 
Vid 7 återvände vi till mallen och där mötte jag upp Sam, Emily och McKenzie. Sa hejdå till Konstantin och Logan och började då min shopping. Vi var där i drygt en timme, jag köpte två söta sweaters från Forever21 och American Eagles, en plattång och spandex. Vid halv nio åkte vi tillbaka mot Malcolm, vi åkte förbi en bonfire hos en kille men det var tråkigt så vi åkte till Casey och Amanda som hade en movie night. Där var det drygt 10 personer och vi såg en skräckfilm, The Conjuring, hej jag dog. Efter filmen vid 12 skjutasde Mason hem mig och jag däckade, supertrött efter en HELDAG gåendes runt i Lincoln, träning, massa shopping, och massa skratt, i min sköna säng här i Nebraska. 
 
Så, nu är jag trött och kommer antagligen somna innan jag ens hinner publicera det här inlägget. Måste göra massa läxor ikväll så det suger men det gör inget för livet är bra ❤

lite update

Hejhopp i lingonskogen. Kom precis hem från lördags-morgon träning och ska snart hoppa in i duschen. Vi hade träning inne i Lincoln idag och sprang drygt 6 miles. Åkte dit och hem med Amanda och Casey och på hemvägen åkte vi förbi McDonalds för lite frukost. Nästa vecka ska vi springa district och sedan är det state!!! 
Idag ska jag träffa Konstantin och hans kompis. De kommer och hämtar upp mig efter lunch någon gång och då åker vi in till Lincoln och hittar på något! Vid drygt 6 ska jag träffa Sam och McKenzie för lite shopping (hej jag har ingenting och lånar saker hela tiden)! Det är planen för idag! Imorgon har min värdmammas farmor födelsedag så vi ska fira henne, hon fyller 93 inte dåligt! 
 
btw: I onsdags hade vi körkonsert, vi ägde!
 
... och igårkväll var det match som vanligt. Efter skolan åkte vi i laget till Seward och hade back-träning och när vi kom tillbaka till skolan åkte jag hem, duschade och sedan tillbaka till skolan. Det var PINK-out vilket menas med att alla skulle ha rosa kläder på sig udner matchen så jag hade en rosa t-shirt och rosa sträck på kinderna. Dock blåste det sjukt mycket och var så kallt så alla tog på sig jackor så ingen såg det rosa ändå #fail. Jag satt med Matthew, Daytona, Sam, Emily, Shane, Seth, och Jonah och vi hade jättekul! Efter matchen åkte jag med Sam, Emily, McKenzie och alla footballkillarna in till Lincoln och åt på Canes, sjukt gott. 
Bild från i tisdags när vi istället för träning åkte till ett spelcenter ocg spelade på massa maskiner, en bättre träning ja! Bild på Shi och Brittney.
Me and these awesome people at the choir concert! Sam, Me, Jamin, Shi and Daytona! Sam och Shi är tvillingar btw!
Vi hade fått nya robes för första gången på 25 år och vi såg alla ut som Harry Potter så vi lekte runt lite. Hej Jackson i bakgrunden. 
Daytona, Seth and me at the game last night. 
 
 

vad händer med mänskligheten?

"Is Sweden a state?" -kille i min grade
"Is Sweden in Asia?" -samma kille
 
dog lite inombords när en kille frågade mig det här under footballs matchen. 

idag (9 okt) har jag

-kravlat mig upp ur sängen vid 6.30 för att sedan åka till skolan
-haft ett *markera vart länder i världen finns" test, jag visade vart skåpet skulle stå genom att bli klar först (första gången det hänt här)
-insett att många amerikanare är dumma i huvudet
-haft suddkrig med på kemin
-äntligen målat klart min bild i Art
-läst världens tråkigaste bok
-nästan somnat på engelskan (på grund av den ytterst tråkiga boken)
-ätit fish sandwich, sallad, apple sauce, milk och en cookie till lunch
-irriterat mig som fasen på mitt hår
-känt mig väldigt svensk
-skrattat som sjutton med Justine på world history
-haft roligaste körlektionen på länge
-dansat till thriller
-åkt till ett game-center med mitt cross country team och kört massa arkadspel och haft kul som en belöning till att vi kvalificerade oss till district igår.
-åkt till två affärer för att hitta rosa saker att ha på oss då det är RINK OUT på footballl matchen på fredag
-haft tjejsnack på väg hem från Lincoln
-fått skjuts hem från Emily
-ätit god middag; oven grilled meat with potatos, bbq, sallad, grapes mmmmm.
-skypeat hela kvällen med både Konstantin som jag träffade på football matchen och fina Anna som bor i Reno
 
bra dag.

(bildlöst inlägg, värdelöst)

wagon wheel

Låt jag lyssnar mycket på just nu! 

ny header

suttit och fixat lite med headern i kväll. bortsätt från rumpan i nedersta högra hörnet så tycker ja den blev bra, vad tycker ni?

tOrNaDo

Finaste Disa skickade den här screenshoten från Aftonbladet i förrigår och undrade om jag mådde bra. Tyckte det var lite kul att Nebraska nämndes i svenska nyheter. Jag lovar att mer än hälften som läste den här artikeln inte ens vet var Nebraska ligger haha. Men i alla fall, jag mår bra! Det har varit lite kaos det senaste dagarna då tornados så här sent på säsongen är väldigt ovanligt. Just där vi bor har det (som tur) inte kommit någon tornado men varje natt har det blixtrat jättemycket (aldrig sett så mycket blixtrar i hela mitt liv). Bara några miles här ifrån har det dragit förbi flera tornados som har varit förödande. Hus har förstörts, träd, vägar m.m. och några har dött. En bekant till min värdmamma dog... Tornadosen (plural av tornado..?) är ungefär 2 miles breda, vilket är typ 3km, sjukt! En av bilderna från artiklen är från staden som min svenska kompis bor i. Hennes stad har blivt drabbad, så hon har fått  gömma sig i sin källare och grejer, scary! Även fast jag inte blivit drabbad är det lite läskigt att jag befinner mig så nära.
 

två videos från i fredags

 
Två videos som Shi gjorde från i fredagskväll när vi var i Lincoln!

helgen

Fredags: Åkte hem efter skolan, chillade, åt och duschade. Sedan vid åtta träffades jag och 7 tjejer vid skolan för att åka in till Lincoln. Shi och Sam fyllde som sagt år så vi skulle fira dem lite. Jag, Shi, Justine och Darian åkte tillsammans in till stan och i andra bilen satt Sam, Emily, Andi och Meg. I Lincoln mötte vi upp Charlee och sedan gick vi till Starbucks, vidare till ett glasställe och sist till Raising Canes (första gången jag åt där, sjukligt god kyckling mmmmm). Ja vi är tjocka. Justine hade skadat sin vrist på träningen så jag agerade som hennes hemhjälp och tog hand om henne som en gammal tant som inte kunde gå haha. Vi lämnade Canes vid 11 drygt och då åkte vi tillbaka mot Malcolm. Åh, det läskigaste hände när vi var på väg mot Shis hus, vi körde över en raccoon (tvättbjörn..?)!!! Det finns massa djur här och framför allt raccoons så när vi minst anade det sprang det stackars djuret ut på vägen och DOODOM lät det och hela bilen hoppade till. Vi freaked out fullständigt. Vi körde Darian bil och den är liten, och racconen var stor så vi var rädda att bilen gått sönder men den verkade klara sig! 
Där vi köpte glass. De har redan börjat pynta inför halloween!
Bästa Justine, Shi och Jessie
Jessie, Daytona och moi.
Andi, Justine, Sam, jag, Jessie, Meg, Emily, Darian, Daytona och Shi!
Jag och Justine i bilen några minuter innan vi körde över tvättbjörnen. 
 
Lördags: Hade morgonträning vid 8am. Mmmm så mysigt(....). Det var bara att kravla sig upp som en zombie och förbereda sig för en iskall träning då det var drygt 35 grader F vilket är nästan frysande. Vi sprang en mil och efter det kunde jag inte känna mina fötter. Efteråt känner man sig dock alltid sjukt grym. Vid halv två åkte jag och Linda in till Lincoln då jag äntligen hade bokat en klipp-tid, mitt hår var kaoslångt. Klippte av drygt 4cm och tunnade ut det en hel del. 
 
På kvällen åkte jag hem till Sam där också Charlee och Shi var. Vi kollade på en film och sedan åkte vi till en bonfire i närheten. Mysigt men svinigt kallt. Vi kom hem till Sam och Shi igen vid drygt 11 och hängde där ett tag. Prövade min första peanut butter and jelly sandwich och det var faktiskt helt ok. Jag fick skjuts hem av sötaste Charlee och hela vägen satt vi och sjöng med till Aviciis låtar (hon är typ den ända här som gillar house-musik och framför allt Avicci). Kom hem drygt halv tolv, pratade ett långt tag med svensken på telefon och sedan däckade jag i min säng av trötthet snark (utan att ha tagit bort smink, borstat tändera eller bytt kläder, så vaknade upp vid 3 och insåg mitt misstag, värsta känslan). 
Hos frisören
Jag och Sam vid bonfiren. 
 
 

ensam hemma

När jag vaknade i morse var jag supertäppt i näsan, huvudvärk och mådde allmänt dåligt så jag skippade att gå till kyrkan och sov vidare i stället. Igårkväll var jag med Sam, Charlee och Shi och vi gick till en bonfire. Det var super kallt så tror att jag gått och blivit lite sjuk av det, men men kul var det i alla fall. Nu står jag i köket med musik på högsta volym (classic när man är ensam hemma) och har precis gjort en omelett till frukost, mums. Jag känner att jag luktar bonfire långa vägar så efter frukosten ska jag ta en skön dusch och sedan blir det att göra läxor. 
 
Idag skulle jag träffat svensken som jag träffade på football matchen, men han var tvungen att åka till Kansas City och kolla på bilar med sin v-familj (haha...) så vi fick ta och ses nästa helg i stället. Väldigt roligt att vi går i skolan så nära varandra i Sverige, världen är allt liten.

hawaii

*trumvirvel*........ Nu är det bestämt och bokat: jag ska till Hawaii i februari :D Jag är så larvigt taggad att jag inte vet vart jag ska vägen. Min organistaion anordnar massa roliga resor under året och till Hawaii är en av dem. Alla utbytesstudenter i hela USA kan åka, så jag kommer träffa människor från hela världen och göra massa roliga saker på HAWAII under en vecka, jag dör av excitement!!! Pricken över i:et, mina vänner från Sverige (Anna, Johan, Otto och Fredrik) som också är i USA ska också dit, så jag kommer få träffa dem (som jag inte gjort på flera månader vid det laget). Veckan är full-smockad med massa roliga utflykter och saker att göra, vi kommer ta surfektioner, snorkla, bada, sola, åka till Pearl Harbor, göra utflykter till bergen, äta massa hawaiiansk mat, åka catamaran, hänga med massa underbara utbytesstudenter och bara ha det så jäkla bra! Shit vad taggad jag är. Jag behöva bara ta ledigt från skolan två dagar då min skola ändå är ledig två dagar den veckan, vilket är najs. Vi åker 1 februari och det är bara 119 dagar (tiden går så sjukt fort) kvar!
 
Åh jag är så lyckligt lottad att jag får göra något så här coolt!

sängen är min bästa vän

Hej Sverige och hej HELG! Kom precis hem från skolan och nu sitter jag i min säng och ska ta en power nap snart, så jäkla värt. Är alltid sjukt trött vid den här tiden i veckan så det är välbehövligt. Planer för i helgen då? Ikväll vid åtta ska några tjejer träffas vid skolan och åka in till Lincoln och kaosa. Nejrå, Shi och Sam fyllde år igår så vi ska åka in och bara chilla, gå till Starbucks och cruise down town Lincoln for a while. Ska bli mysigt! Dock är det typ stormvarning för tillfället (vi klarade oss i natt men söder om Lincoln kom en tornado!! Där Anna bor!!) så vi får se hur länge vi är där. Träning vid åtta imorgon bitti vid Branched Oak så det är upp och hoppa tidigt (love my life..). Har inte så många fler planer, kanske ska åka och shoppa med Sam men det är oklart. Annars ska jag njuta av att för en gång skull inte ha fullsmockat schema på helgen.
 
Väldigt chill dag i skolan för övrigt. Btw, på American history skulle vi sätta ut alla USAs stater på en karta och jag gjorde till och med bättre än vissa amerikanare, hur grym? Lite kul när min lärare frågade hur många stater jag varit i hittills (har varit i åtta) och det visade sig att jag har varit i fler än många amerikanare. Och igår skulle vi sätta ut länder i världen på en karta och herre gud vad vissa är pantade! Vissa visste inte var Tyskland, Spanien, Frankrike, Kina och Indien t.ex. låg..?! Herre gud.     På kemin hade vi ett skrattretande lätt quiz, på journalism chillade vi bara (haha lall-klass), art så målade vi såklart (gör en målning endast uppbyggd av ord, ganska coolt), i engelska (världens tråkigaste) läser vi Dante's Inferno, på matten gick vi igenom nya saker (känns som att jag har lite koll på saker nu), world history hade vi study hall och sist kör som vanligt! Bra dag ändå.

Kearney Invite

I måndags förmiddag åkte vi i Varsity till ett väldigt stort meet i Kearney, NE. Det var ca 2 timmar bort så vi lämnade skolan vid 10 och vi skulle springa vid 2. Meetet var det största vi varit på, drygt 30 lag var med och sprang. Min svenne-kompis Annas skola var också där fast vi sprang inte samtidigt då hennes skola är en klass större, så jag hejjade på när hon sprang. Efter Annas race var det vår tur och jag dog. Har seriöst aldrig varit så trött förut haha, men man är aldrig lika stolt som efter ett race shit va man känner sig bra. Vi slutade på tredje plats med bara 9 poängs skillnad från första platsen, rätt så bra ändå! Nu har vi bara tre till meet den här säsongen, ett vanligt, district, och sist STATE! Taggaaa. På vägen hem stannade vi på Burger King och köpte mat och sedan började den långa resan tillbaka till Malcolm. Väl tillbaka på skolan stannade jag och kollade på en Junior High football game med massa härliga människor, Emma, Charlee, Amanda m.m.! Tre bilder från vårt race:
 
Precis innan start!
Just causally springer förbi lite motståndare med tungan rätt i mun. 

andra oktober tvåtusentretton

Hej Sverige! Dagen började med American History test på Second Industrial Revolution, följt av kemi quiz (hej jag tror jag fick drygt 30% rätt), världens chillaste journalism, rolig art class, study hall, vikarie på matten och world history och sist choir. Vi har snart konsert i choir, ska bli superroligt! Vi provade våra gowns för någon vecka sedan, vi kommer se så satsiga ut! Måste ta bild. Efter skolan bytte vi snabbt om till träningskläder och sedan blev det träning som vanligt. Igår hände någonting lite obehagligt; under träningen fick jag kramper i magen, jag ville spy, mådde piss, mina armar somnade m.m. Coach skjutsade mig tillbaka till skolan och så hämtade min värdmamma upp mig. Vila gjorde det bättre men jag var fortfarande lite dålig idag så dagens träning blev bara en lätt jogg. Oroa er inte nu, jag mår bra så ingen fara här inte!
 
Ikväll har jag typ inga läxor (saaay hallelujaaaaahhh!!!!!!) så det ska bli sjukligt skönt att bara ta det lugnt och gå och lägga mig TIDIGT. Det behöver jag. Imorgon är en vanligt dag fram till 2.50pm så det bär av till ett cross country meet. Dock är det bara JV som springer så vi i Varsity åker bara dit, tränar och hejar på när de andra springer. 
 
Hoppas livet leker i Sverige, puss puss. 

RSS 2.0