äntligennn

Igår fick jag hem mitt visum wiiiiie!
 

förberedelseläger

Imorgon bär det av mot YFUs förberedelseläger!! :) Väldigt oklart vad vi ska göra dock men antagligen förbereda oss för vad komma skall; diskussioner, aktiviteter och sånt annat classic. Lägret är här i Stockholm och det kommer YFUare från hela Sverige (hahahaha stackars de som får resa jättelångt) så det ska bli kul att träffa alla innan alla drar! Ska bli roligt att träffa personer som är lika taggade på att åka som jag då jag ibland känner att ens kompisar som inte åker är lagom intresserade när jag pepprar dem med övertagghet inför USA varannan minut, heheh. Åker iallafall dit med mina kära vänner Sosso och Anna vilket ska bli awesum, Anna bor nämligen i Skåneland så vi träffar inte henne ofta. 
 
Är den någon person här som också åker med YFU och ska på lägret imorgon? DÅ SES VI!!! 
 
Idag är det 50 dagar kvar. 50!!!! Ingenting.

AMERIKANSKA AMBASSADEN

Gissa vad jag gjorde igår? Jag var på amerikanska ambassaden för att fixa visum woopwoop! Eftersom jag jobbar då YFU har gruppintervjun på ambassaden var jag som sagt tvungen att åka dit själv. Jag och mamma åkte hemifrån kvart över sju på morgonen och kom dit vid kvart i åtta. Det var redan kö när jag kom dit, I was like wuuut. Hur orkar folk? Jag som tyckte jag var brutalish tidig x). Jag ställde mig i alla fall i kön utanför ambassaden och efter ett tag kom jag in i ett rum med en säkerhetskontroll för att kolla så jag inte tänkte bomba ner stället liksom, känns ju säkert å bra. Fick lämna min mobil i det rummet och blev sedan förd till ett vänterum inne på ambassaden. Drog en nummerlapp och fick sitta och vänta i en halv timme innan en dam ropade upp mitt namn. Till henne gav jag alla viktiga papper som man skulle ta med, classic om jag hade glömt något hehe, och gick sedan och satte mig och väntade igen.
 
Efter yttligare 10 minuter ropade en man upp mitt namn (han sa dock fel den jävlen) och jag fick ge mina fingeravtryck. Fick vänta lite till innan en dam ropade upp mitt namn igen och hon ställde lite snabba frågor som "varför jag åkte till USA" "Vart i USA jag skulle " osv, och SEN VAR DET KLART. Nu ska jag bara vänta på att de skickar hem mitt pass med mitt visum i, tar ca en vecka :) Allt från att jag ställde mig i första kön utanför ambassaden till att jag gick hem tog totalt en timme och en kvart, vilket inte var så farligt! Har hört folk som är där hela dagen...! När jag fick ut från ambassaden var kön in tre gånger så lång än vad den var när jag kom dit, så ett tips är att komma dit så tidigt som möjligt! :) Det är värt det!
 
Äntligen är hela visum-ansökan över, besöket gick finfint och nu är det bara att vänta!
 
btw: Nästa gång jag sätter min fot i en skola är i USA!!!!!
 
Det här var väldigt awkward. Mamma skulle ta en bild på mig framför skylten men eftersom hon inte fick följa med in på ambassaden så åkte hon hem efter ett tag.... vilket resulterade i att jag fick dra en egopic hahahhaha.....alla kollade. 
I den relativt korta kön in till ambassaden (Hade skolavslutning samma dag, därav klänningen. Folk kanske trodde att jag klädde upp mig bara för att jag skulle till ambassaden yeaaaaaaah that's awkward hehe)
 
 
 

"gå om" eller inte?

Anonym frågar:

Kommer du behöva gå om ett år i skolan när du kommer tillbaka? :)

 

Tyras svar: Den här frågan har nog alla utbytesstudenter fått ganska många gånger! Eftersom det amerikanska skolsystemet inte är likadant som det svenska kommer betygen jag får i USA inte betyda något vilket gör att jag inte kan räkna året i USA som ett av mina gymnasieår. Det här är den största skillnaden från att åka till t.ex. svenska skolan i Paris, London, Nairobi, Spanien då betygen man får där spelar roll. Jag tycker dock att det ska bli ganska skönt att inte betygen spelar lika stor roll, då jag kommer kunna fokusera mer på att göra året så roligt som möjligt och inte ha plugg-press hela tiden. Så ja, jag kommer "gå om" och få gå med 97orna när jag kommer tillbaka. Dock tycker jag den där frågan formuleras på helt fel sätt då jag inte"går om" någonting, jag börjar egentligen bara där jag slutade.

 

Dock vet jag att det är såå värt det. Folk ba: "Asså shiiit man vill ju inte ta studenten ett år senare och gå med de som är ett år yngre". Visst, det kommer vara så extremt segt att se mina kompisar ta studenten medan jag har ett helt år i skolan kvar MEN med mitt utbytesår i bagaget; sakerna jag kommer uppleva, det jag kommer lära mig, människorna jag kommer träffa, möjligheten att gå i high school ett år som mina kompisar aldrig kommer kunna uppleva, gör det till en win win win. Och att gå med ett år yngre, kom igen så stor skillnad är det faktiskt inte! Det är ju bara kul att lära känna en ny årskurs. Och det är ju inte så att man har bråttom heller, jag kommer ta studenten. Plus att jag redan nästa år kommer vara med på graduation i USA och uppleva den amerikanska studenten! :) 

 

Det var ett långt svar till en kort fråga hehe. 

 

 


#ToDo

Ja, det finns ju en hel del saker som måste fixas innan jag åker iväg. Har säkert glömt 1000 saker men här är några:
  • Ta klart alla vaccin (hepatit B, Meningit)
  • Gå till Ambassaden och fixa visum (tisdag)
  • Gå till tandregleringen+vanlig tandläkare
  • Säga hej då till alla kompisar jag inte kommer träffa efter skolavslutningen... 
  • Fixa betalkort (någon som har nått tips?)
  • Veta hur jag ska göra med telefonen (tips?)
  • Skriva packlista
  • Fixa presenter till värdfamiljen
  • JOBBA
56 dagar kvar!!!
55 dagar kvar!!!
54 dagar kvar!!! 
53 DAGAR KVAR!!!

avskedsmiddag

Igår hade jag en avskedsmiddag hemma i min trädgård för mina fina vänner. En kväll full av skratt, tårar, prat om gamla fina minnen, kvällssol, mys med filtar och ljus och god mat. Allt det här med de mmänniskor man tycker om mest av allt; vad mer kan man begära?
 
Alla var så söta och hade med sig så fina och roliga saker. Fick bland annat 2 kg Marabou (!), brutalt mycket av mitt favoritlösgodis, mer choklad, djungelvrål, fotoalbum, gosedjur (Fridolf<3), vikingahatt, Sverigetröja, Sverige-Iphoneskal, fina smycken ( fick av Anna ett armband med tre berlocker, ett med ett A, ett med ett hjärta och ett med ett T <3 tack ). Jag känner att jag är väl förbered och kommer representera Sverige bra när jag kommer till USA ;) . Jag kan inte vara gladare eller mer tacksam över alla fina vänner jag har, fyfan vad jag kommer sakna er...
 
Här är några bilder från kvällen!
Ni är bra ni.
Pettson, me and Sowsow<3
Ni är så fina
Jag och fina Sosso som också ska till USA!
Marika, Anna (checka hennes blogg, hon drar också till USA) och Maja<3
Fina Disa, Alice och Olivia hade gjort en USA-tårta till mig, så otroligt söta dem är <3
 
Tack alla ni som gjorde kvällen helt underbar, me love you vely much!
 
Ett perfekt avslut av den här delen av mitt liv. Nu är det bara sommarlov kvar och sen--> USA. #deep

Visum visum visum

Hej hej å hemskt mycket hej. Ja, det där med visum: Oj vad lång tid det tar! Nu på våren har vi fått hem en hel bunt med papper från YFU med beskrivningar till hur när och var man ska skaffa visum. Jag har hela tiden tänkt att det inte är någon brådska så har skjutit upp det (classic) hela tiden. TILLS förra veckan när jag insåg att det är kaosbråttom. 
 
Jag insåg dessutom att jag jobbar då gruppintervjun på Amerikanska ambassaden för alla YFUare sker vilket betyder att..... jag måste gå dit själv. Åh vad mysigt <3 Nej men det blir ett litet äventyr det. Fick aningen panik när jag skulle gå in och boka en egen tid på ambassaden och såg att det bara fanns typ 3 tider kvar under hela juni, men som tur fick jag en! De tar tydligen slut vääldigt snabbt. 
 
I alla fall, idag tog jag och mami hand om allt om visumansökan och jag tror vi ligger i fas snart. Nu är det bara att fixa det sista; lite inbetalningar, fylla i papper och fixafixa innan 11 juni då det bär till ambassaden. 
 
62 dagar kvar nu!!!
 

Reno, Nevada

Min bestie ANNA har fått info om var hon ska bo i USA!!! Jag är så glad för henne, det verkar så bra!
Hon har dock inte fått info om familj och så men det är säkert att hon kommer bo i Reno, Nevada. Checka in hennes blogg vettja! 
 

RSS 2.0