tornado kaos

Hej vänner. Jaa, Nebraska är ju känt för sitt bipolära väder och nu har tornado-säsongen kommit. I helgen har det varit en väldigt seriös storm här i norra Lincoln och det var faktiskt väldigt läskigt. Malcolm blev nämnt på radion (och om Malcolm blir nämnt är det seriöst, inte direkt den största och första staden man nämner), och alla var tvingade att söka skydd i sin källare. Träd föll, folk blev av med elekticitet, men här i Malcolm blev det inte så farligt som vi trodde. Däremot, i Beaver Crossing, där Kostik bor, har det varit bokstavligen KAOS. Lyckligtvis klarade sig Kostiks hus men inte många hus i hans stad står upp. Tak, väggar, hela hus, alla träd, affärer och massa mer är helt sönder- det ser ut som någon släppt en bomb där. Många familjer fick sova på skolan eller i bilar för att ha någonstans att sova. Beaver Crossing blev påverkad mest av stormen då tornadon slog ned exakt där. Sjukt läskigt men ingen blev skadad vilket var tur.
 
Idag, måndag, hade Kostiks skola stängt för att alla studenter och lärare skulle hjälpa till att städa the community efter den hemska stormen. Kostik gick upp vid 7am och städade ända till 7 på kvällen. Hans skola kommer antagligen inte ha skola på hela veckan vilket betyder att Kostik inte kommer gå i skolan mer alls. Inte direkt för en bra anledning dock.....
 
När Kostik hjälpte till i down town Beaver Crossing hela dagen
De har pratat mycket om stormen på tv. En man från Beaver Crossing som blev av med hela sitt hus i stormen.
Ett hus som förlorade sitt tak
Beaver Crossing är så yttepytte litet att det är lite coolt att de är med på nyheterna. Tror nästan det är mindre än Malcolm! Kostik berättade att det var så häftigt hur hela communitit samlas och hjälps åt i en sån här naturkatastrof. Även fast det är fruktansvärt så var det ganska coolt att vara med om sa han. 

Kommentarer
Postat av: Jennie Edström

Häftigt att få uppleva något sådant!! :)

2014-05-13 @ 07:49:13
URL: http://eedstroms.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0