hump day

Idag är det onsdag aka hump day här i USA. Bara fyra skoldagar kvar innan sommarlov vilket är helt sjukt. Fyra ynka dagar?! Sen är hela min high school karriär över..... Vi slutar på onsdag men imorgon har vi Track Districts hela dagen så ingen skola då inte. Är faktiskt nervös för imorgon, har lite press! Jag är ju med i stafettlaget och vi är tippade att gå till state, såååå det är grymt kul (men lite nervöst). State är alltså en tävling för alla i hela Nebraska, bara de bästa av de bästa får åka!
 
Skolan är chill som sjutton för tillfället. Eller, egentligen är det slutspurten och alla försöker fixa sina betyg m.m. men jag har i princip tagit sommarlov redan. Det är helt sjukt vad jag chillar, har aldrig i hela mitt liv varit så slackig. Men det gäller att njuta när jag fakstiskt kan, är inte taggad för i höst och tvåan på gymnasiet... 
______________________________________________________________________________________________
Hur mycket spelar platsen man är på roll egentligen? På senaste har jag börjat att nästan ångra att jag inte gjorde delstatsval... Efter att ha förstått att man inte begränsar familjer utan att de bara börjar leta där. 
Vad tycker du? Kram!
 
-Det kan jag inte ge ett rakt svar på egentligen, det är ju upp helt till dig! Men jag kan dela med mig om vad jag tycker. När jag blev placerad i Nebraska var min reaktion typ "wtf, var sjutton ligger det". Det var kanske inte det första stället jag trodde eller ville bli placerad i. Men jag har nu lärt mig att man aldrig ska dömma ett ställe utan att faktiskt ha varit där, och nu skulle jag inte velat bli placerad någon annan stans! Platsen spelar ärligt talat inte så jääättestor roll heller, det allra viktigaste är att du hamnar i en familj som du passar i (jag hade inga krav i min ansökan, inga delstatsval eller nått, var bara helt mig själv och fick världens bästa värdfamilj). Det kommer bli ett äventyr och någonting heeeelt annorlunda oavsett var du hamnar och du kommer lära dig att älska din stat, och plus: jag hade nog aldrig åkt till Nebraska om det inte vore för det här året. Jag kommer nog åka till Kalifornien eller Florida andra gånger i livet, så det är kul att fått bo på ett ställe som jag aldrig annars skulle åkt till. Och det visade sig att Nebraska var helt underbart, mina stereotyper var alltså helt fel.
 
Men jag förstår din tanke, med att de inte begränsar familjer när de letar familj osv. så vad har du egentligen att förlora om du gör ett delstatsval? Först och främst, organisationen kan ju faktiskt missa en underbar familj i en stat bara för att du gjort delstatsval. Och dessutom tycker jag att det är en del av äventyret, att inte veta över huvud taget och bli random placerad någonstans i hela USA, det är modigt. Men du, jag tycker inte du ska oroa dig. Jag har märkt nu efter ett år som utbytesstudent att kommande utbytesstudenter är så himla oroliga för massa saker som jag nu vet inte alls är något att oroa sig för. Jag var i och för sig likadan för ett år sedan, men med lite kött på benen kan jag bara säga till er alla "slappna av och var inte så nervösa". Allt kommer lösa sig, även om det inte blir precis som du tänkt dig. Och varför slösa bort den sista dyrbara tiden i Sverige över att gå runt och oroa sig för vad som SKA hända? 
                                         

Kommentarer
Postat av: Isabell

Asså jag börjar typ gråta när jag tänker på att du snart åker hem. Kommer du fortsätta med din blogg hemma eller kommer du sluta med den helt? :(

2014-05-15 @ 14:34:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0