4 answers

 Elsi: 
Kommer du gå på prom även fast du är junior, är det inte senior som gör det? :)
Japp, det kommer jag göra! :) Vet inte hur det är i hela USA men tror det är vanligast att det är Junior-Senior prom, vilket då betyder att det är för både juniors och seniors. Vår prom är om 4 dagar, såååå taggad!!!!
 
Wilma: 
Hej! Jag ska till USA nästa år och kommer åka dit precis i början av augusti, bläddrade bak och såg att du också åkte tidigt. Så jag undrar när din skola slutar och när du ska åka hem till Sverige? Kram:)
Åh vad kul att du också ska åka till USA och att du åker tidigt som jag gjorde! Jaa, jag lämnade Sverige 2 augusti 2013- det känns som såååå länge sedan, herre gud. I alla fall, min skola började 14 augusti och slutar 21 maj, så mitt sommarlov kommer vara redigt lång i år, mums. Jag kommer ha drygt 2 veckor i USA efter jag slutar skolan, så jag kommer åka hem någon gång i början av juni, oklart när dock. Kram!
 
emelie:
Hejsan! Jag ska åka till USA till hösten men är så nervös för om jag kommer få kompisar eller inte hehe! Var det självklart vilka man började umgås med? Och började du umgås med några som redan var ett "gäng" eller hur var allt när du skulle skaffa vänner? Tog det lång tid? :))) Kram
Hej! Kan relatera till den där känslan, var också lite nervös innan jag åkte. Det första jag vill säga är, oroa dig inte i onödan- du är fortfarande i Sverige och har många månader innan du åker, det kommer lösa sig det lovar jag! Njut av tiden i Sverige och oroa dig för viktigare saker :) I alla fall: för mig, som blev placerad i en liten skola, med drygt 200 personer i hela high school, var det väldigt lätt att skaffa vänner. Dessutom var det några tjejer i min grade som var otroligt inbjudande mot mig i början så jag kom in i deras gäng lätt. Man märker ganska tidigt vilka som är ens "typ" och inte, kanske tar lite längre tid i en stor skola- men det kommer ge sig med tiden! Jag var superöppen till alla människor som ville hänga med mig i början, även fast de kanske inte var heeelt min typ, men i början är det viktigt att inte vara för "picky". Det är kul att titta tillbaka på de första månaderna här, jag hänger inte alls med de människorna längre. Det tar lite tid att hitta sig själv och var man passar in liksom. Jag kom in i min klass väldigt lätt, vilket var otroligt skönt. Dock hänger jag med väldigt olika människor, inte bara personer från ett gäng. Jag hade ingen period då jag kände att jag inte hade vänner, så jag har varit lyckligt lottad i guess. Så är det såklart inte för alla, men det gäller bara att vara superöppen och visa intresse så kommer det lösa sig! 
 
Felicia:
Hej! Jag ska förmodligen på utbytesår nästa år. Ska på intervju osv nästa vecka typ. 

Ibland känner jag mig skit taggad på att åka iväg och typ "Det här klarar jag, yeah!!!". Andra dagar känner jag "Kommer aldrig klara mig i ett år utan mina föräldrar." osv. Hur kände du dig innan du åkte eller när du ansökte? Har du några tips på hur man kan 'peppa' sig själv ännu mer? Kram!

Jag var en sån där jobbig utbytesstudent som var larvigt taggad hela tiden och peppade alla som var lite osäkra på att åka. Jag var på intervju mer än ett år innan jag åkte och fick min familj redan i februari- ja, jag var taggad haha. Först och främst; att du känner så där är HELT normalt. Jag har jättemånga kompisar som kände likadant och de har det hur underbart som helst här nu! Släng inte bort chansen att få uppleva något helt nytt i ett år och gå på high school i USA, det är en upplevelse du aldrig kommer kunna uppleva någon annan gång i ditt liv, high school is now. Det låter hemskt men dina föräldrar kommer finnas kvar, det är bara ett år och believe me, det kommer gå sjukt fort... Att vara utbytesstudent är också en bra chans att bevisa för dig själv att du klarar mer än du tror, och du kommer växa så oerhört mycket som person från det här året. Att vara utbytesstudent är det bästa du kan göra. Vet inte vad jag skulle gjort utan det här året, det har varit det bästa i mitt liv. Har träffat underbara människor som jag ALDRIG skulle fått träffa annars, rest runt i hela USA, fått vänner och minnen för livet- den möjligheten vill du inte missa bara för att du nu inte vill lämna dina föräldrar- tro mig, du kommer missa så mycket! Jag skulle skriva ner alla positiva saker du får ifrån att vara utbytesstudent (finns typ bara bra saker) och prata med blivande utbytesstudenter (jag lovar, de kommer peppa dig), för att bli mer säker på att åka. Se det som en utmaning, Felicia, du kan göra det! Du kommer vara så stolt över dig själv i slutet, och jag kan garantera att du kommer ha ett av de bästa åren i ditt liv, helt klart!

 

Om du är en blivande utbytesstudent, har funderingar och vill prata lite mer personligt om ditt år osv, skriv till mig på facebook så svarar jag mer än gärna! Älskar att hjälpa blivande utbytisar :)


Kommentarer
Postat av: Amanda

Hej! Jag ska åka iväg som utbytesstudent till hösten och när jag är i USA skulle jag självklart vilja vara med i en sport för att lära känna fler personer :) Du var ju med i cross country och det verkar vara en sport som finns på många skolor så jag har lite frågor kring det. Hur mycket tränade vi i veckan och vad sprang ni för distanser på tävlingar?

Jag har nämligen astma, vilket är väldigt jobbigt, speciellt när man ska springa men jag håller på och tränar så att jag inte ska vara rädd för den längre så jag kan hålla på med någon sport i USA :)

Jag har följt din blogg enda sen du kom till USA och det är så kul att veta att strax efter du kommit tillbaka till Sverige så börjar mitt äventyr i USA! :D Kram

2014-03-26 @ 17:12:46
URL: http://nattstad.se/dreamsofamanda

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0