kulturkrock

Trodde verkligen inte att det skulle vara så stor kulturkrock att komma hem men OJ vad fel jag hade. Visste såklart att det skulle vara annorlunda, men inte att jag skulle tycka det var SÅ annorlunda. Stora skillnader jag mött de senaste dagarna som jag lagt märke på:
 
-svenskar är så stört mycket snyggare än männsiskor i nebraska.. (ganska hemskt men så sant... tacka de svenska generna antar jag). Går typ runt på gataorna och ba omg im ugly hahaha.  
-åter igen, svenskar är ett stelt folk.... skrattade lite när jag satt på tunnelbanan och en person satt i varsitt bås. Efter ett år i USA har jag insett att de är så mycket mer pratglada och artiga. Jag har blivit väldigt mycket mer social efter det här året, me gusta!
-Jävlar vad dyrt det är här... Levde ju livet i USA, allt var ju typ gratis haha. Middagen igår kostade typ 159 spänn, i Nebraska kan man få en fin middag för 50 spänn. 
-FRIHETEN i Sverige<33 jag kan äntligen ta mig fram utan att någon behöver köra mig. Så underbart.
-Vi i Sverige ses typ som vuxna vid 18 års ålder. I USA är de fortfarande barn, föräldrarna låter de inte göra alls mycket. 
-Maten i Sverige asså<3 Jag har inte ätit chips sedan jag kom hem, så underbart!
-luften är så mycket torrare och najsare här! I Nebraska var det så fuktigt att man typ lökade bara av att gå utanför huset. 
-jag märker att jag bott på landet i ett år haha. I stockholm händer det ju verkligen saker hela tiden hahah, fick typ en chock när jag var inne i stan igår. det är människor över allt, bussar, hav, båtar, spårvagnar, uteserveringar, massa klubbar, parker. haha I Nebraska finns det inte så mycket sånt haha. Men det är mysigt<3
-Märkte det första dagen; alla datum skrivs helt annorlunda i Sverige. I USA skriver man Månad-Dag-År, men i Svrige skriver man Dag-Månad-År. Var väldigt förvirrande när jag kollade på när mjölken gick ut haha. 
tyra being all poetic
tyra can't take serious pictures
 

Kommentarer
Postat av: Ida B

Haha ååh va intressant! Har följt dig under hela året och ska själv åka i höst och sitter och kollar massa utbytesstudenters bloggar för att se hur dem tycker det är att komma hem igen! ;) Så blev extra glad när jag såg att jag hade två inlägg att läsa! :)

2014-06-03 @ 23:16:18
URL: http://www.idaintheus.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0