bra dagar

Bortsett från det ostadiga vädret här i Stockholm som aldrig tycks ta slut så är lovet rätt så underbart. Sedan jag kom hem från Turkiet har jag spenderat tid med fina vänner, gått ut på klubb för första gången (vuxenpoäng eller vad?!), hängt med Kostik, och bara levt livet som en glad 18 åring i ett underbart land vid namn Sverige. Det är nästan lite läskigt hur fort livet i Sverige tar över från USA. Allt i mitt liv kretsar kring här och nu, Sverige och i princip endast Sverige, och även fast jag tänker på mitt liv i USA varje dag- har jag valt att fokusera på att göra sommaren i Sverige till den bästa någonsin, och inte låta mig vara ledsen över att jag inte är i USA längre. Jag har sagt det förr och jag säger det igen- don't cry because it's over, smile because it happened. 

För ett år sedan vid den här tiden skulle jag flytta till USA om en månad. Jag visste så lite om allt. Jag försökte föreställa mig hur det skulle vara då jag fått min placering redan, men nu när jag tänker tillbaka på hela året så inser jag hur lite jag visste. Och så tänker jag på hur jag var som person för ett år sedan. Två helt olika Tyror. Ni som ska iväg i höst, ni vet så lite om vad era kommande år ska innehålla- och det är så jäkla coolt och modigt. Och var beredd på att ni inte kommer vara samma personer när ni landar i Sverige igen nästa sommar. Ni kommer ha förändrats till det bättre hela bunten!
Emmelie, Sosso och jag vid utgången i lördags! Fina tjejer det där!
I söndags på mysig middag med min mysiga pojke. 

långa landet falukorv

Lämnade igår underbara Turkiet och är nu hemma i kalla Sverige igen. Hade en fantastisk vecka i Turkiet! 25-35 grader varje dag, strålande sol, god mat, bad, sol, inga beskymmer helt enkelt- ni får se massa bilder senare! Har nu laddat upp med värme för ett tag fram över så jag förhoppningsvis orkar med den kalla sommaren här i Sverige (den lilla bränna jag fått lär ju försvinna på ca tre dagar dock.....). 
 
Framtiden just nu är oplanerad. Kommer ta dagarna som de kommer och tagga till 12 juli då jag börjar jobba konfa, seriöst det roligaste på sommaren haha. Men det kommer bli mycket häng med vänner och njuta av det lååånga lovet tills dess. 
 
Mamma och Eva åkte precis iväg för att köpa frukost, vi kom hem vid 3 igår natt så vi har nada i vårt kylskåp, och jag hoppas de kommer hem snart för jag svälter nästan. Ikväll ska jag hänga med några vänner, annars inget bestämt. Ha en fenomenal fredag allihopa!

paradise

Hej underbara ni och hoppas livet leker! 

Jag befinner mig, som ni nog förstår pga usel uppdatering, i fina Turkiet! Vädret är fantastiskt, 28 grader när man vaknar på morgonen och 30 när man går och lägger sig, och dagarna fylls med sol, bad och äventyr! Wifiet på hotellet bokstavligen suger, sååå jag väntar nog med rejäl uppdatering till när jag kommer hem på fredag, hoppas ni förstår! Men nu när jag äntligen hittade en plats på hotellet där internet fungerar- tänkte jag i alla fall passa på att slänga in en liten update. Kan snabbt  sammanfatta resan: här vill jag stanna tack. 
överlevnadsguide för kommande utbytesstudenter

Ni som läst min blogg sedan början kommer kanske ihåg att jag la ut den här innan jag åkte, men tänkte att det var bra att göra det igen för eventuella nya läsare och kommande utbytesstudenter som missade den! En tjej som åkte för tre år sedan la upp den på hennes blogg, och jag tycker att hon har så rätt! Så här är några av hennes och mina egna tips till er!

......... 

# Om jag hade åkt igen hade jag inte gjort något delstatsval. Jag älskar Arizona och kan inte vara mer nöjd med den placering jag fick. Men jag kollar ändå tillbaka och tänker, men om jag inte hade gjort val, vart hade jag hamnat då. Det är lite det som är så kul med utbtytesåret tycker jag, att man inte vet så mycket innan man åker, man kastar sig bara in. Låter cheesy men det är verkligen värdfamiljen som är viktigast och inte vart man hamnar.

 

# Var helt dig själv och var ärlig i det personliga brevet och under ansökningen så du får en familj som passar dig.

 

# Gå på utbytesträffar! Där träffade jag personer jag tror kommer hänga med hela livet nu. Det är underbara att prata med innan USA, i USA och får en att känna sig mindre ensam efter.


# När ni flyger, ha alla viktiga papper, pass, flight ticket och allt det där på ett ställe, gärna någon typ av plånbok, clutch, nessisär, pärm eller nån liten bag så slipper man stressa och känner att man har koll på allt.

 

# - Tänk på att det oftast är rätt kallt på flygplan så ta på er varma och mysiga kläder


# - Försök att få mycket sömn på planet till värdfamiljen, jag var helt knocked out när jag kom dit och somna på soffan det första jag gjorde..


# - Var inte blyg och försiktig i början, ge dom stora kramar och var dig själv! De har valt dig remember, de är supernyfikna på vad du är för en! Ni kommer ju bo med varandra i 10 månader, lika bra att försöka vara bekväm med varandra redan från början

 

 # - Packa med rikligt med djungelvrål - reaktionerna är underbara!


# - Jag har tjatat om detta som tusan på min blogg men allting blir vad man gör det till. Ingen eller inget annat kan göra dig själv glad förutom just du! Du ansvarar för din egna glädje, dina känslor, handlingar. Kom ihåg att glädje inte handlar om perfektion men om vad man gör situationen till och hur man väljer att se på saker. Så njut det som är bra och skit i resten. Fokusera på ditt liv i USA istället för Sverige så du slipper hemlängtan. Det är bara 10 månader, känns som en evighet då men när du kommer hem kommer du märka att, herrregud det var inte så mycket ändå. Du har allt tid i världen att umgås med dina svenska vänner och familj sen och leva Sverige, så spara det för ett år och lev det du har just då istället.

 

# Var öppen för förändringarna du kommer stöta på! Häng inte upp er så mycket på grejer som känns annorlunda, det är ju bara för året, när du kommer hem igen kan du gå tillbaka till din vanliga livsstil. Se det som en kulturskillnad, det är det du åkte iväg för att uppleva eller hur!


# - Gå med i en sport eller aktivitet - där kommer du möta massa nya ansikten som säkert blir dina vänner.


# - Smile, se snäll och öppen ut


# - Tänk inte på hur engelskan låter, fick sjukt många kommentarer om att min accent var sexig och att den svenska accenten var i dom top tre hetaste haha! So dont worry ;)

 

# - Testa allting på din matlista, hehe. Ja men hallå du är ju i USA bara
för det året, so what om du går upp lite. Du får en full american experience, bara att gå ner när man kommr hem!


# - Ta roliga klasser där man umgås mycket under lektionerna, typ TV production, yearbook, choir, diskutionsklasser, dance, idrott m.m


# - Nu är detta kanske dumt att komma från mig som bloggade rätt mycket men försök att inte göra det för mycket, samma sak med facebook. Försök att inte hänga kvar så mycket i Sverige utan ha båda benen i USA så tror jag att din tid kommer bli bättre och hemlängtan mindre.


# Be proud of yourself!! Gå med huvudet högt, du är på egen hand i USA ju. Om saker går åt skogen, be a fighter! Du kommer ta dig igenom det, det kommer göra dig stark. Se det som en utmaning och sätt att växa, och kom ihåg att du är starkare än alla problem som kommer din väg. Om du har styrkan till att våga hoppa och ta en så stor risk, ja då har du styrka till att ta dig igenom whatever is going on too, no doubt.

 

# - Ta chanser, pröva allt. Ha som mål att åka hem utan regrets! Om någon kommer med ett förslag, testa det även om det kanske inte är din grej. Du kaske tycker det är jättekul. Gå på try outs med sporter du inte testat förr, man jan ju i alla fall prova.


# - Känns det tufft, prata med andra utbytesstudenter antingen på skolan, i området eller på internett. Hjälpte mig mycket att känna att man inte var ensam i situationen


# Gör en lista med det du vill hinna med under ditt år. 10 månader går fort, se till så att de spenderas till det du vill när du väl är där


# Tro på dig själv, have some confidence - det tror jag är jätteviktigt att ta sig fram när man är helt själv och utan nånting att stödja sig mot

 

# Var på med vänner, jag hade många vänner som sa att de tänkte "but everyone wants to hang out with you so I didn't bother to ask you to hang out cuz I thought you were busy all the time" de tar liksom för givet att man är utbytesstudent och alla är intresserade av en. Låt inte folk bara komma till dig utan var på och skapa vänner själv.


# Ta med två adaptrar så du kan använda fler saker samtidigt

 

# Om du vill byta familj - byt! Om det är något du är missnöjd med - gör något åt det. Gå inte runt och vänta på att saker och ting ska klarna upp, det kommer du nog ångra senare.


# Ha som motto att varje dag ska vara minnesvärd.


# Se så mycket av USA som du kan. USA är ju 50 stater, där du är är bara en liten del. Om du kan resa omkring så ta chansen!

 

# Tänk på vad du säger, i USA är det inte som här där man kan svära lite här och där. Det är väldigt viktigt att man har ett vårdat språk. Det är jätteviktigt att man visar stor respekt för vuxna, på ett helt annat sätt än i Sverige. Där är det Mr. och Mrs. som gäller och man ska verkligen tänka på att vara artig, säga excuse me och please och sånt.


# Gå full out på saker, i USA är dom lite galnare. Typ halloween och spirit week och sånt när man ska klä upp sig i skolan.

 

#- Om din organistaion anordnar resor till t.ex. Hawaii- ÅK! Det var en av de bästa veckorna på hela året, du får träffa utbytesstudenter från hela världen och har så fruktansvärt kul 24/7. Där träffar man vänner för livet, helt klart. 


# Have fun! Problem som du stöter på kommer kanske kännas stora just då men vad jag märkte efter ett tag var i alla fall att jag tog vissa saker lite för seriöst. Ha kul bara, enjoy your time. Ta in allting och uppskatta det du har, 10 månader går snabbt och gör det bästa du kan med dem.


next- turkey

Imorgon bär det av mot varmare brettgrader för vi åker äntligen till Turkiet! Packningen är klar och jag inväntar bara att flyget ska lyfta och ta oss till paradiset- please time, go faster!

18.06.14

Usch jag har varit dålig på att ta kort på senaste tiden. Måste bli bättre..

I förrigår var jag med fina Sophie! Vi bor supernära varandra hos mamma vilket är hur bra som helst! Vi åkte in till stan på kvällen och satt på Fridays Bar, träffade nya männskor och hade det hur kul som helst hela kvällen. Första gången jag använt mitt legg, måste ju erkänna att man känner sig ganska stor. 
Igår, tisdag, åkte jag och Sophie och träffade Kostik och hans kompis på kvällen och hängde på Söder- mycket mysigt. Har börjat hitta kärlek för Söder på senaste tiden. Så otroligt mysigt ställe, så annorlunda från Östermalmstorg- helt klart mer min grej!
 
Idag, onsdag, träffade jag min Nebraska-vän Anna i Gamla Stan, åt lunch, snackade om allt ang. att komma hem och massa mer. Det är så underbart att ha andra utbytesstudenter i samma situation som också är hemma nu- jag kom hem i princip först och hade inte så många utbytespersoner hemma att prata med, så det är så underbart att alla börjar komma hem nu! 
Jag och Sosso i förrigår på Fridays. 

sommarplaner

Tack vare att jag slutade skolan 20 maj i USA kommer mitt sommarlov i år vara 3 månader, heeeelt underbart. Har redan njutit av drygt en månad med studentfiranden, Color Me Rad, konsert, häng med vänner, men mycket är som tur kvar! Har inte så mycket planer så dte kommer bli en väldit spontan sommar, men det gillar jag. I princip hela augusti är oplanerad, men då ska det bli massa roliga utgångar, häng med vänner och familj! 
 
-Åka till Turkiet på torsdag (TAGGA)
 
-Jobba på konfirmationsläger i tre veckor i mitten av juli!
 
-Resa med vänner
 
-Förhoppningsvis segla med mina vänner, Kostik och hans vänner
 
-Träffa alla mina Hawaii-kompisaar<3
 
-Försöka bli brun (har typ redan gett upp hahahah)
 
-Inte tänka på att 2an väntar bakom hörnet...
 

myshäng

Kostik kom ned med frukost till oss<3
 
I söndags kunde jag äääntligen vara med Kostik efter att han kommit hem från Florida! Mötte upp honom och hans två kompisar, som för övrigt var hur sköna som helst, vid drygt 21 och hängde med dem ett litet tag! Det tar ju 50 minuter att komma till honom då han bor i Enskede men det är ingenting jämfört med om han hade bott i Nebraska :) Kvällen var hur kul som helst och åå vad jag saknat Kostik! På lördagen åkte vi in till stan och mötte upp hans släktingar från Ukraina som kommit på besök till Sverige, sedan åkte vi och satte oss i Vasaparken och chillade ett tag. Ni förstår inte hur underbart det känns för mig och Kostik att vi båda är i Sverige nu. Det är fortfarande så orealistikst att båda är svenskar och att vi bor så nära, det är nästan lite för bra för att vara sant! 

BILDBOMB: MITT UTBYTESÅR I MALCOLM, NEBRASKA DEL 2

JANUARI
Häng med vänner på jullovet!
Tränade rumpan av mig med Charlee efter skolan i princip hela januari
Åt sussshii!
Tog mysiga promenader i Nebraskas bipolära väder. 20grader i januari, wtf?
Gick på en professionell basketmatch!
Flum i skolan som vanligt
 
FEBRUARI
HAWAII, höjdpunkt på året!
Mid Year Orientation med mina favorit-utbytesstudenter!
Och en massa basketmatcher tog upp min tid!
 
MARS
Jakten efter den perfekta prom-klänningen började. Charlee and I being hot as usual. 
Lilla jag blev 18 år!
Fixade med min prom-klänning!
Hade vår Pop-concert!
...but first, let me take a selfie
jag och charlee blev vän med en uteliggare, så mysig
Vi åkte till Colorado  på Spring break! Så roligt!
Föreberedde inför prom!
PROM!
 
APRIL
Underbara track började!
Hängde med kusinerna!
Spenderade mycket tid med vänner, å badade hot tub. 
The Red And White Game!
Fina vänner
Hängde med Kostik på Monster Jam!
Familjetid
Isbadade med Jamin
Ännu mer sushi med charleeee
Sommaren började komma till Nebraska!
Överraskningsmiddag för Brittany!
Påsken kom!
Red på vårs fejna hästar!
Världens bästa värdmamma
I slutet av april åkte jag och Kostik till bästa NEW YORK! Underbart.
 
MAJ
Vi hade massa banquets i skolan.
Sista orientation med mina fina utbytisar
En extra prom med mina fina foreigners.
GRADUATION
Häng med vänner under hela maj
Hängde mycket med min familj. 
Många graduation parties!
VI KOM TREA I STATE!!
Kostik tog graduation!
Sista dagen i high school.....
Sommarlov!
Malcolm<3
Gick på Brunos graduation party i Omaha! Med min Alex<3
Bruno<3
Min Going Away Party som helt klart var ett perfekt avslut av året!
 
Jag kan konstatera att ett år flyger förbi, framför allt om man är utbytesstudent. Helt sjukt att allt är slut nu och det ända som finns kvar är minnen. Bästa året i mitt liv, no doubt. Ni som ska åka till hösten, jag är så taggad för er skull- ni har världens äventyr(a) framför er!

15.06.14

Innan Kelins Hej Då-middag!
 
God morgon vänner! Ligger just nu i sängen och min fina vän Emmelie ligger och sussar bredvid. Klockan är lite över 11 och jag har bestämt att snart hälla en hink med vatten på henne- sömntuta. Nejdå, don't worry. Idag ska släkten komma över och vi ska fira pappa som fyllde år förra veckan, så dagen blir fylld av städa rum och hus.. Efter det beger jag antagligen till Kostik och är med honom, wie! 
 
Vet inte om jag har nämnt det men på torsdag åker jag till Turkiet med mamma, min bror och syster- ska bli så kul! Hoppas alla har fått sommarlov vid det här laget och njuter av det till fullo. Puss. 

En Riktning

Tro det eller ej, men igår gick jag på One Direction! Har aldrig varit världens största fan men det var kul och man lärde sig allt en och annan sång! Min vän Disa hade massa biljetter över så jag och Emmelie kunde gå, väldigt spontant och roligt!
 
 
Panorama över Friends Arena
konsert följt av chill på balkongen med en bästa vän. (hej vi har dunjacka, mössa, vantar och filt- det var kallt men värt) 

thank you

Min vän Charlotta som också bodde i Nebraska under hennes utbytesår skrev en underbart fin text på hennes blogg för några dagar sedan. Är bara tvungen att dela med mig av den!
 

Thank You

They say a picture says more than a thousand words. But as I looked through my photo album from this past year, I realized there was not a single picture that could express all the words that come to my mind as I look back over these past ten months.

 

Coming to Nebraska in August I was so excited to experience and discover a part of America I would’ve never gone to otherwise. I was looking forward to meeting new people. Also, of course, just living in the American culture. So I took that leap of faith and I left what used to be the only place I called home. Little did I know then, that the ten months lying ahead of me, would change me forever.

 

People keep telling me I’m brave. 
Brave because I left everything that was familiar to me to come live with a family I had never met, in a country thousands of miles away from Sweden. And I guess that is kinda brave. But my year would never have been as successful as it was without everyone around me being a little brave too. Mike and Sarah were brave when they decided to let a complete stranger live in their house for a year. The rest of my host family were brave when they decided to let me into their family and treat me as one of them. My friends were brave when they decided to let the foreigner join their already perfect friend group, not really knowing how it would turn out. Mrs. Cotton and Mr. J were brave when they put me in the Varsity Choir probably realizing I didn’t really know what I was doing. Coach Erik was brave when he let me join the dive team, even though I had ABSOLUTELY NO IDEA what I was doing. All my friends parents were brave letting someone new into their homes and lives without having the tiniest clue who I was. Brady was brave when he let himself fall in love with someone he knew would have to leave eventually.
People keep telling me I’m brave.
Without all of these people taking risks and being brave themselves, my year abroad would not have been even close to as great as it was. Personally, knowing that all these people took risks for me is something I could never express all my gratitude for. Even though it might’ve not felt like a big risk, it certainly made a difference at least for me.
People still tell me I’m the brave one, when in reality, the really brave ones are you.

 

I have tried my very hardest to express how thankful I am to have met and gotten to know every single one of y’all. But I do know that there is nothing I can do to give back to all of you what you have given this foreigner. To you, it might not feel like you did anything. The thing that might be hard to understand though, is that to me, you did everything. I didn’t know a single person in Lincoln when I arrived in early August. Now, leaving Lincoln, I leave people who took me in, who let me be their friend, their extra daughter, grand daughter, sister, student, etc. YOU gave me a new family. YOU gave me a second place to call home. And there is nothing I can ever do to give back to every single one of you for giving me all of that.

 

Thank you all for teaching me things about myself, others and life. 
Thank you all for letting me into your lives.
Thank you all for driving me places when I needed a ride.
Thank you all for letting me eat you food.
Thank you all for taking me to different places.
Thank you all for correcting me when I said something incorrectly.
Thank you all for being there when I was sad.
Thank you all for giving me a second home.

 

I could go on forever saying thank you.

 

Thank you all, for giving this crazy foreigner a year she will never forget, spent with people she will always carry in her heart, no matter the distance.

 

I love you all so much.

 

Charlotta


thursday and friday

I torsdags var det dags att säga hej då till Kelin som bosätter sig i Texas till hösten. Är så taggad för hennes skull och önskar att jag själv var i hennes sits- att ha hela sitt utbytesår framför sig!
fab 5<3
I fredags kom Kostik hem och jag och hans kompisar överraskade honom på Arlanda!! Är sååå glad att han äntligen är hemma, efter 3 veckor utan honom.. Kommer hänga med honom på söndag, taggataggatagga! 

six pics

några bilder från emmelies kamera! från sossos surprise och studenten!
sossos surprise!
jag har saknat gifflar något otroligt
på utspringet
mottagning! kusin, syster och jag!
kusin, jag, bror, syster <3

uppdatering-

idag har jag
kollat på mean girls
solat
ätit lunch på baresso med vänner
stött på en massa gamla vänner
klippt mig
provjobbat på sats
fått jobb på sats
varit jäkligt kissnödig
gått på mysig kvällspromenad med mina nya fina granne, hanna, som också går på jarlaplan
saknat kostik
 
imorgon ska jag
sova länge
glädjas åt att Jarlaplan får sommarlov
ta kolera-vaccin inför turkiet
gå på Hej då-middag för en kompis som ska till USA i höst
njuta av det (än så länge) långa lovet
ha det jäkligt bra helt enkelt
 
fina syster

student-tider

Igår måndag var det studentdags för VRGD och några av mina vänner och min kusin tog studenten! Dagen var fylld av utspring, mottagningar och på kvällen hade mina kompisar Katha och Anders student-fest, vilket var sjukt roligt! Jag och Emmelie kom inte hem förrän sex på morgonen vilket tyder på en bra kväll! Väldigt roligt att träffa massa gamla vänner som jag inte träffat på hur länge som helst, och dessutom träffa massa nya härliga människor. Det är så kul med skillnaden på fester i Sverige och fester i Nebraska haha, går nästan inte att jämföra- musiksmaken, stämningen, allt. Måste säga att jag föredrar svenska!
 
Jag och Emmelie vaknade upp vid 11 nu på tisdagen och efter lite häng i solen drog hon iväg till skolan (hahahahahah). Nu är klockan halv sex och jag kom precis hem från en ansiktsbehandling, en riktigt behövlig en. Imorgon ska jag provjobba på SATS, ska bli riktigt roligt! ----Ha en bra dag mina vänner!
 

glass & surprise

Idag är det söndag och idag har det varit en riktigt bra dag. Tog en underbar sovmorgon, begav mig till pappa och hämtade lite saker inför veckan, cyklade hem (lökade), duschade och mötte sedan upp mysiga Hanna inne i stan! Vi gick till Kungsan och köpte glass och strosade runt i bokstavligen hela Stockholms innerstad. Riktigt mysig tjej det där<3 

Behövde åka hem på kvällen då jag, Emmelie och Karro planerade en surprise för vår kompis Sosso som kom hem från USA idag! Vi lurade henne att tro att det endast var mig hon skulle hänga med, Emmelie och Karro hade då åkt till Ösby sjön och fixat picknicken vi förberett och när Sosso kom till mig så blindfoldade jag henne och vi gick till picknicken! Riktigt mysig kväll med mina bästa vänner <3 
Hanna bror
Innan vi tog av ögonbindeln!
bästa<3
3 minuter från mitt hus och man möts av det här, hur fint?

COLOR ME RAD

I lördags gjorde jag någonting jag länge velat göra men aldrig haft chansen till, nämligen vara med i COLOR ME RAD. Det är en 5 km springtävling då man under loppet får massa färg kastat på sig. Efter tävlingen, som förörvigt inte var serils alls- alla typ gick, var det ett "dance party" vid scenen, alla kastade upp mass afärg i luften och hade jättekul! Jag gjorde det med mina fina vänner Emmelie och Vicki, och oj vad roligt vid hade- kommer lätt göra det nästa år när det kommer till Sverige igen! -Jag och Emmelie åkte kommunalt hem efter haha, gissa hur många konstiga blickar vi fick haha. Men om ni funderar att delta nästa år, gör det! Det var så kul! 
 
Perfekt inledning av den svenska sommaren.
 

BILDBOMB: MITT UTBYTESÅR I MALCOLM, NEBRASKA DEL 1

Har fått lite kommentarar om att jag ska göra en bildbomb om hela mitt år i USA. Tyckte det var en rolig idé, så varför inte? Här kommer första halvan av året!
 
AUGUSTI
Äventyren börjar!
 
County Fair med den bästa värdfamiljen!
Min första amerikanska vän och jag haha, vår kusin Bethany. Vi var vid the lakes och åkte tub.
Jag och Shi klickade direkt!
Jag och min värdfamilj åkte till Kansas City!
Två tjejer jag hängde mycket med i början. Daytona och Jessie. 
Första gången i kyrkan
Selfie med mis värdföräldrar
Cross Country season började<3
Världens tråkigaste class som jag sedan bytte haha xD
 
SEPTEMBER
Jag och min värdfamilj åkte till Minnesota, 10 timmars bilresa men väldigt värt! Fick träffa alla kusiner!
Volleyball games with Emma!
GO CLIPPERS
i bussen till cross countrytävling!
min första medalj!
första football gamet!
 
Åkte på min första Husker game!!
Åkte till Carbo Loads med de här tjejerna, Brittany and Athalee.
Första gången jag träffade alla utbytesstudenter!
Ännu mer cross ocuntry och medaljer!
Spirit Week!!
Vi vann många tävlingar!
Homecoming!
School Spirit<3
Gick på en till Husker game med mina tyska vänner och deras amerikanska vän!
Cross Country-mys<3
Ännu en vinst!
Black out på en football game! Emily, Meaghan, jag och Justine! Den här kvällen träffade jag dessutom Kostik för första gången!!!
 
OKTOBER
Blue Man Group med min tysk
STATE CROSS COUNTRY
Ännu mer high school spirit
Sam och Shi fyllde år
Det firade vi såklart!
<3
Bonfires!
 
Kör-konserter!
Hängde med Kostik och hans vän Logan!
Late Night Out med Cross Country-laget!
Vi vann Districts!
HALLOWEEN
 
NOVEMBER
The Drama team vann State!
Mys i The Mall med fina tjejer!
I November var de allra sista football games!
Charlee<3
Jag och min värdmamma åkte till ARIZONA
Underbarts ställe<3
Häng med muppar<3
Kostiks lag spelade på vår skola (vi van mohaha)
Sleep Overs
Massa Bonfires
Juice Stop med mina favoriter
Jaiden och jag på en football game
Chris kom och hälsade på, min andra amerikanska bror! Alla kusiner<3
Familjen!
Tog massa fina bilder på Malcolm
Och så kom Thanksgiving!
 
DECEMBER
Hängde med syskonen<3
och fina Kostik<3
Julen kom!
Fikade med min svensk Anna!
Basketsäsongen började!
Åt massa sushi med Charlee<3
Fina Cheerleaders
<3
Vi skickade iväg julkort!
Och hade en till julkonsert!
Fick paket från Sverige!
Jamin<3
Shopping time!
Vi åkte till Minnesota än en gång och firade jul!
Spelde massa Wii
Hittade en svensk butik!!
Hängde väldigt mycket med Charlee!
Spelade LaserDome med våra familjekompisar!
NYÅR med mina fina!
 

spot on

Den här videon är gjord av en norsk utbytesstudent som också ska åka hem snart. Väldigt fin video måste jag säga, och oj vad sant det där är.
 

in between two worlds

Hej alla! Nu har jag varit i Sverige i 6 dagar. Jag försöker anpassa mig till min nya vardag, träffa alla jag inte träffat sedan jag lämnade Sverige för 10 månader sedan, jag försöker komma in i svenska språket, komma ur min hemska jetlag. Jag har inte riktigt lämnat Nebraska ännu, och inte heller kommit in i det svenska livet- det är som att jag är mellan två världar. 
 
Efter en dag här är jag så trött. Det tar väldigt mycket energi att ta in alla nya intryck, och helt enkelt anpassa sig till allt nytt. Dessutom gör jetlaggen att jag inte somnar förrän 3-4 på natten, brukar då skypea med Kostik som bara har wifi på kvällen, hans tid, då. Egentligen skulle jag behöva ta det lugnt nu de första dagarna, men det finns så mycket saker jag vill göra så det är så svårt! Igår hängde jag och fina Karro på dagen och försökte hitta en klänning till henne (vi failade) och sedan åkte jag och Emmelie och hämtade upp vårt startpaket för Color Me Rad imorgon, är så sjukt taggad! På kvällen packade jag upp helt (hej 6 dagar efter....) och hängde med min syster hela kvällen. 
 
Kunde äntligen sova in idag. Klockan är nu 11 och Eva gör scones- bästa systern<3 Nu ropar hon att dem är klara, mums!
Startpaketet till Color Me Rad! 
 

reppar nebraska

Nu bär det av mot Stockholm City! Ska hjälpa min kära vän Karro att hitta en klänning hon kan ha på sin pojkväns studentmottagning. Idag bär jag min Nebraska-tröja, jag måste ju representera Nebraska även fast jag är i Sverige, eller hur?
 
Jag och Emmelie ska också hämta våra Color Me Rad- paket idag. Vi ska nämnligen springa det på lördag. Det är ett 5k race där man får massa färg på sig medan man springer, var bara tvungen att göra det- låter ju hur kul som helst!
 
ps. har inte packat upp än....... känner mig väldigt ineffektiv. 
 
Hoppas er dag är underbar!

kulturkrock

Trodde verkligen inte att det skulle vara så stor kulturkrock att komma hem men OJ vad fel jag hade. Visste såklart att det skulle vara annorlunda, men inte att jag skulle tycka det var SÅ annorlunda. Stora skillnader jag mött de senaste dagarna som jag lagt märke på:
 
-svenskar är så stört mycket snyggare än männsiskor i nebraska.. (ganska hemskt men så sant... tacka de svenska generna antar jag). Går typ runt på gataorna och ba omg im ugly hahaha.  
-åter igen, svenskar är ett stelt folk.... skrattade lite när jag satt på tunnelbanan och en person satt i varsitt bås. Efter ett år i USA har jag insett att de är så mycket mer pratglada och artiga. Jag har blivit väldigt mycket mer social efter det här året, me gusta!
-Jävlar vad dyrt det är här... Levde ju livet i USA, allt var ju typ gratis haha. Middagen igår kostade typ 159 spänn, i Nebraska kan man få en fin middag för 50 spänn. 
-FRIHETEN i Sverige<33 jag kan äntligen ta mig fram utan att någon behöver köra mig. Så underbart.
-Vi i Sverige ses typ som vuxna vid 18 års ålder. I USA är de fortfarande barn, föräldrarna låter de inte göra alls mycket. 
-Maten i Sverige asså<3 Jag har inte ätit chips sedan jag kom hem, så underbart!
-luften är så mycket torrare och najsare här! I Nebraska var det så fuktigt att man typ lökade bara av att gå utanför huset. 
-jag märker att jag bott på landet i ett år haha. I stockholm händer det ju verkligen saker hela tiden hahah, fick typ en chock när jag var inne i stan igår. det är människor över allt, bussar, hav, båtar, spårvagnar, uteserveringar, massa klubbar, parker. haha I Nebraska finns det inte så mycket sånt haha. Men det är mysigt<3
-Märkte det första dagen; alla datum skrivs helt annorlunda i Sverige. I USA skriver man Månad-Dag-År, men i Svrige skriver man Dag-Månad-År. Var väldigt förvirrande när jag kollade på när mjölken gick ut haha. 
tyra being all poetic
tyra can't take serious pictures
 

god natt+ två svar

världens bästa och finaste lillasyster (med sin fina juicey dress som jag köpte till henne, hon blev så glaad)!
 
Hej hej hej! Nu när jag kommit hem har jag bestämt att fortsätta blogga, taggad tjej! Tycker verkligen det är kul att blogga, så varför sluta? Hoppas ni inte slutar läsa min blogg bara för mitt utbytessår är slut, ni alla fina läsare gör mig så glad och gör det extrakul att fortsätta skriva!
-Ligger just nu i sängen och kommer snart gå och lägga mig, den här jäkla jet laggen asså... Imorgon ska jag nog bara ta det lugnt på morgonen, alternativt åka in till stan, och vid 4 ska jag åka till gymmet där jag tränar för att söka jobb inför hösten! Ni får ha det underbart, och hoppas slutet av skolåret inte dödar er, ni kommer klara det! Innan jag slaggar tänkte jag passa på att svara på två frågor jag fått:
______________________________________________________________________________________________
tove

Vad sorgligt att åka hem igen! Men tänk hur många fina minnen du får med dig! Har en fråga såhär lite sent kanske, men undrar ifall din värdfamilj har haft/kommer att ha nya utbytesstudenter, eller om detta var "a one time thing"?

Jag var min värdfamiljs första utbytesstudent! Jag frågade Linda innan jag åkte om de planerat att ha någon till och då sa hon att de inte bestämt sig. Nästa skolår kommer de inte ha någon, men hon lät ganska taggad på att hosta om två år! Jag sa att jag lätt tyckte dem skulle vara värdfamilj igen, för den utbytesstudenten kommer ha det underbart! Jag hoppas och tror att de ska vara värdfamilj igen!

 

Hej Tyra! 
Jag vet inte om det är jättesent att fråga det nu eftersom du redan är hemma men jag tänkte fråga om mobil. Du hade en iPhone 4s med Telia va som du hade låst upp i Sverige? Jag har också det men jag vet inte hur jag ska göra eftersom om det inte fungerade för dig så borde det troligtvis inte fungera för mig heller. 
Fungerar din 5s nu i Sverige? 
Jag ville också tillägga att din blogg har varit superbra och förberedande för mig som blivande utbytesstudent. Det känns så konstigt att du är hemma nu men jag antar att det betyder att mitt år börjar närma sig, iiihh! 
Ha det så jättebra, och juste, känns det konstigt att du är hemma nu? Har det blivit typ "omvänd kulturkrock"? 
Okej, nu blev den här kommentaren mycket längre än vad jag tänkt men jag hoppas att det är lugnt. 
Kram Sofia

Hej Sofia, och såklart det är lugnt- gillar långa kommentarer ;) Jaa jag hade en 4s som jag hade låst upp hos Telia innan jag åkte. De sa att den skulle funka i USA men det gjorde den inte... Jag köpte en 5a i USA och den funkar nu i Sverige! Jag behövde bara fixa en microsim när jag kom hem och efter det var den ready to go, behövde inte låsa upp den igen eller något sånt!  Iphone 4 är tydligen inte adaptable internationellt, medan 5an är det. Så ni andra där ute, om ni har en Iphone 5 är det här inte ett problem. Så om jag var du skulle jag antingen köpa en dålig mobil för ditt år i USA och sen återgå till din 4s när du kommer hem till Sverige eller (vilket jag gjorde) köpa en ny mobil i USA, som är typ hälften av priset i Sverige- väldigt värt, och sedan ta hem den till Sverige! 

Tack så jättemycket, det gör mig så glad när folk säger så!
Jaaa det är helt sjukt att vara hemma! Ett bra sjukt dock! Det är en vääldigt stor kulturkrock! Är inte van vid en storstad, har ju i princip bott på landet i ett helt år. Vet du vart du ska i USA än? Tack en gång till för en fin kommentar och hoppas jag blir nöjd för svaret!

 

Innan jag går måste jag bara ta tiden och tacka för alla fina kommentarer jag får på bloggen, det gör mig verkligen så himla glad! Ni är bäst! Som sagt, hoppas ni stannar även fast jag är hemma :) puss och sov gott. 


första svenska updaten

HEJ ALLA VÄNNER! Jag är nu i Sverige igen! Lämnade Nebraska vid 11.57 i lördagsmorgon och efter mycket gråt och kramar boardade jag planet mot Chicago. Har fruktat Chicago sedan flygresan till USA då allt kaosade, men resan hem gick helt perfekt! Inga förseningar på flyplatsen, allt flöt på bra helt enkelt! Jag hade dessutom inga personer bredvid mig på både flyget till Chicago OCH det från Chiacgo över Atlanten! Sånt himla flyt. På det långa flyget var i princip hela planet fullt, förutom platsen bredvid mig, så jag kunde ligga ner och sova hela resan- score! 
 
Landade på Arlanda 7.45 på söndagsmorgonen! Trodde att min väska var borta för sen kom bokstavligen sist typ haha. När jag äntligen hämtat upp min väska gick jag mot utgångshallen och ut till min familj! Åhhh va mysigt att träffa dem igen. Min syster sprang mot mig när jag kom och åhh, den kramen asså <3 Som jag saknat dem! Kunde inte hålla tårarna borta, Vi åkte sedan först hem till pappa, de visade mig runt i lägenheten, vi catchade upp, jag tog en power nap och sedan åkte vi Mörby Centrum för att fixa min mobil. Behövde fixa ett microsim eftersom jag hade en Iphone 4 innan jag åkte! Det gick ursmidigt och kostade inget, och sedan åkte vi hem till mamma och åt lunch! Hade valt falukorv och makaroner, såååå värt och oj vad jag saknat det! 
 
Vid halv fem åkte jag mot Mörby Centrum och skulle träffa mina fina bästa vänner Emmelie och Disa! Asså åå kunde inte hålla tårarna borta här heller... De tjejerna asså<3 Det var en så märkligt känsla att träffa dem igen. Det var 10 månader sedan vi träffades sista gången, men det kändes som det var igår. Antar att det är med så nära vänner, det spelar ingen roll hur länge man är ifrån varandra, det är alltid hur underbart som helst att träffas. Vi åkte in mot stan, gick runt vid Nybrokajen (att se havet och en storstad igen är heeeeeeelt sjukt najs haha), de skrattade åt min svenska....., och hade det hur roligt och mysigt som helst. Vi mötte upp med min fina vän Karro lite senare och vi gick och åt på Rice. På kvällen tog vi tunnelbanan hem, och jag och Disa (som nu bor asnära varandra där pappa bor) tog en promenad hem ifrån Mörby i en fina kvällssolen. Känns helt sjukt att faktiskt vara hemma igen, höra svenska över allt, se svenska skyltar- att inte vara i Nebraska helt enkelt. Men jag gillar det. 
 
Perfekt första dag i Sverige. 
 
Jag fick en midsommarkrans på flygplatsen!
FALUKORV
så mysigt<3
de köpte blommor till mig!
pettson<3

RSS 2.0