veckan i bilder

Här är lite bilder från veckan! Vi får inte ha mobilen i skolan så det blir inte så mycket bilder från mina dagar.. Ibland är jag lite bad ass och har den ändå, var t.ex tvungen att ta en bild på vår otroligt intressanta engelskalektion idag haha jag dör.

Annars är bilderna ifrån vår Time Trial (för att se vilket lag du kom med i, varsity eller junior varsity), när jag åkte skolbuss för första gången, del av vårt omklädningsrum (mitt locker är längst in i hörnet sämsta platsen haha), min hund jag målade i Art och lite random bilder bara. Det händer saker hela tiden men jag hinner inte berätta allt nu... Nu ska vi ta ett stop och äta middag på Wendy's och sedan fortsätta mot norra USA och Minnesota!

Ha det bra i Sverige!

 

 

 


mot minnesota!

Förlåt för den urusla uppdateringen men det finns ingen tid! Förra året när jag läste massa utbytessbloggar tänkte jag bara "haha klart du har tid, du är bara lat" men oj vad fel jag hade. Schemat här är såååå mycket tajtare hela tiden att det verkligen inte finns någon tid för att ta fram datorn.

I alla fall, nu sitter jag i bilen (classic att jag bloggar när vi åker någonstans) på väg till MINNESOTA :) Den här helgen är det labor weekend och vi ska upp till min värdpappas släkt och gå på ett bröllop, det ska bli väldigt roligt! Vi åker först till North Dakota, övernattar där, sedan kör vi vidare mot Minnesota imorgon. Vi kommer hem på måndag någon gång! Det ända dåliga med att åka är att jag kommer missa Cross Country fotograferingen imorgon men vad ska jag göra...

Om jag skulle skriva allt som hänt den här veckan skulle det här inlägget bli en mil långt, så det struntar jag i! Jag försöker ladda upp lite bilder ifrån veckan om 4g:t vill fungera när vi åker bil.

Sov gott Sverige!!!!


svenska pannkakor på menyn

Efter church åkte vi hem och jag ställde mig i köket och gjorde svenska pannkakor! Jag hade tagit med mig mått från Sverige så det gjorde det lätt som en plätt! Jag var lite osäker på om det skulle smaka likadant här men det gjorde det faktiskt :) RIKTIGT GOTT var det i alla fall!!! Vi hade smör och socker, citron eller jam på dem och Tyler, Linda och Neil älskade det, så jag lär göra det fler gånger :)
 
Nu är det kväll och vi har precis ätit middag. Alla läxor för imorgon är gjorda så nu ska jag joina mina v-padres i soffan och kolla på tv. Ha en bra vecka nu hörrni. 

church

Idag var vi i kyrkan för första gången. Här i USA är religion a bigger deal än Sverige och det är många som går i kyrkan på söndagar. Som tur är min vfamilj inte sååå kristen, de går bara lite då och då. Det finns två olika services att välja mellan, en traditionell och en mer contemporary. Den traditionella är lik dem i Sverige (bara sitta och sjunga psalmer och ha tråkigt) och den andra som är mer chill. Den har ett live band, sångare, stora projektorer, lights, videoklipp och en allmänt mer avslappnat miljö. 
 
Min värdfamilj går alltid på den andra och det va faktiskt inte så dumt. När man kom dit fick man ta kaffe/te/donuts/kakor innan man gick in i lokalen. Det var som en konsert där inne, alla sjöng och klappade i takt till musiken och bandet spelade jättebra! Det är ett tema varje service och idag var temat Comfort zones, de refererade till Bing Bang Theory, visade massa roliga videoklipp kopplade och knöt ihop allt jättebra i slutet. Jag gillade budskapet jättemycket men gud-delen kanske inte riktigt är vad jag är van vid... Men det är en kul grej då staden get together, sjunger och har kul under en timme. Kommer absolut följa med fler gånger!
 
Innan allt började. Tio minuter senare var det helt fullsmockat.  
Jag och mina värdföräldrar! :) Tyler var med sin Youth Group en trappa ner och var inte med under servicen. 

Anonym: vad betyder sophomore, junior, senior, freshman osv?

Jag fick en kommentar av Anonym som frågade vad sophmore, junior, senior och freshmen betyder.
 
Det är helt enkelt de olika årskurserna i high school fast med lite andra namn än vad vi är vana vid. High school går från 9th grade till 12th grade. Freshmen är de yngsta i high shcool (9th), sen kommer sophmores (10th), sen juniors som jag är (11th) och sist seniors (12th). Alla juniors i min skola är assköna så jag är glad att jag blev en junior trots allt. Dock har jag som sagt några klasser med sophmores och seniors bara för att jag måste ta vissa kurser. Men det är kul att träffa männirskor från hela skolan och alla årskurser!
 
Hoppas det gav svar på din fråga!
 
 
 

varning för långt inlägg; my classes

Nu har jag lite tid över så tänkte göra ett inlägg om mitt schema, mina klasser och vad jag tycker om dem! Jag har bytt runt klasser såå mycket för jag var inte nöjd med de jag först valde. Och när jag bytte en klass var jag tvungen att flytta runt alla lektioner så allt inte gick ihop. Men nu är allt som det ska. Woopa.

Jag åker hemifrån med min värdbror vid kvart i åtta ungefär och kommer till skolan fem minuter senare. Min värdbror gillar inte att komma sent så han vill gärna åka tidigare men jag vill sova haha. Det blev att compromissa! 
 
Skoldagen är uppdelad i olika periods (lektioner). Alla i skolan börjar samtidigt, har lika långa lektioner och slutar samtidigt. Det är 8 periods på en dag, alltså åtta lektioner. Lektionerna är 50 minuter långa vilket är väldigt kort för mig som är van med blockschema. Man hinner inte börja med någonting innan lektionen är slut, men det är najs. Skolåret är också uppdelat i två semesters (typ som höst och vårtermin. (btw notera vilka skumma tiden man börjar jag slutar) Såå:
 
1st period- American History 08:10-09:00
Sophmore class som är required för alla utbytesstudenter. Läraren är väldigt skön vilket gör ämnet roligare. Jag brukar tycka historia är roligt men jag har ingen basic knowledge över huvud taget av ämnet (förutom typ amerikanska rev) och alla är så sjukt bra så jag är lätt sämst i hela klassen haha. Men men människorna är sköna and I'll do my best. 
 
2nd period- Chemistry 09:00-09:52
Den här klassen är också required. Riktigt svår men kul klass. Vi har inte börjat labba än, vilket jag ser fram emot! Ser dock inte lika mycket fram emot den stora mattedelen som kommer nästa semester. Mrs. Watson är bra och människorna är väldigt sköna så den klassen gillar jag!
 
3rd period, 1st semester- Journalism 09:52-10.44
Den här bytte jag till när jag inte kunde ha min spanska längre. Spanskan var alldeles för lätt, jag var nästa lika bra som läraren haha. Jag gillar journalism, väldigt chill class men ändå rolig. Vi skriver olika texter som vi publicerar i slutet av veckan. Läraren är väligt chill så den här klassen kommer jag inte behöva plugga mycket i. Det är bara en en semesters klass så jag kommer ha Foods nästa semester. 
 
3rd period, 2nd semester- Foods 09:52-10:44
Klassen jag har nästa semester i stället för Journalism. Min kompis har den nu och on tycker den är jättekul, de lagar mat och sånt. 
 
4th period- Art 10:44-11:36
Den här klassen gillar jag jättemycket! Vi är ganska få människor i klassen vilket är skönt och vi sitter å pratar, lyssnar på musik och målar, i like it! Läraren är skön också så dä näz. 
 
5th period- English 12 11:36-12:38
Är också required. Den här klassen är hittills ganska tråkigt. Vi håller på att läsa Shakespeare så jag menar hur kul kan det bli. Jag fattar ingenting av all gammel-engelska haha. Det här är en seniorklass så känner inte så många där men igår hängde jag med två killar där ifrån så det kanske blir roligare nu, hope so. Läraren är helt underbar och skämtar hela tiden, hon är dessutom min cross country coach då alla coacher på skolan (förutom några football coaches) också är lärare. 
 
LUNCH 12:36-12:56
Juniors och seniors har sista lunchen så vid den här tiden är jag superhungrig. Den är bara 20 min men det känns som den är längre för man hinner ändå sitta ner ett tag och chilla. Min matsal är superliten så det är aldrig någon fråga om var man ska sitta. De jag hänger med sitter alltid vid ett speciellt bord, vilket är ganska skönt!
 
6th period- Advanced Algebra 12:56-01:48
Jag är hyfsat bra på matte men den här klassen är svår. Måste översätta allt och få inte sättet de arbetar på. Vi har matteläxa varje dag och redan på måndag har vi ett test. Waah. Min värdbror har samma kurs fast under en annan period så kan har hjälpt mig ganska mycket, han är smart haha. Läraren är väldigt bra och snäll men ganska strikt!
 
7th period- World History 01:48-02:40
Den här kursen bytte jag till för inte så länge sedan. Förut hade jag Life Career, man typ pratar om vad man ska göra för att klara sig själv när man flyttar hemifrån, räkningar, man tar hand om barn (typ går runt å bär på dockor) å sånt, men människorna i den klassen var SÅÅÅÅÅÅÅ inte min typ så då har jag hellre en lite satsigare klass med normala människor istället. Jag hade world history i Sverige förra året men det är ändå ganska mycket nytt! Människorna är väldigt sköna så det blir nog bra. 
 
8th period- Vocal 02:40-03:32
Sista perioden har jag kör. Det är jättekul och alla är så bra! Vi åker och har massa koncerter under året så det ska blir kul! 
______________________________________________________________________________________________
Alla lektioner går jättefort och efter skolan går vi direkt och byter om till träning. I cross country tränar tjejer och killar tillsammans och vi tränar i drygt en och en halv timme. Riktigt härligt gäng! Efter träningen får jag oftast skjuts hem från någon i cross country-laget eller så kommer min värdpappa och hämtar mig!
 
Vi har också en rullande Study Hall, åååå bästa! Varje dag så skjuts Study hallen fram en period så på måndagar är det under American History, på tisdagar är det på Chemistryn, onsdagar på journalism osv osv. Det betyder att du kan sitta och göra läxor, gå till en lärare och be om hjälp t.ex. Riktig bra! 
 
Ja så ser mina dagar ut, varje dag. Det är två minuters rast mellan varje lektion och om man kommer för sent får man en tardy och när du har ett visst antal tardies får man detetion. Den ska jag försöka undvika. Dock har jag kommit sent till typ alla lektioner bara för jag är så lost men lärarna tar hänsyn som tur är. Men iaf, jag gillar mitt schema, så det här ska bli bra!
 
 

de senaste dagarna

Nu är det lördag och äntligen helg! Det är ett sånt sjukt tempo här HELA tiden så jag är helt slut i slutet av veckan. Jag är inte van vid att börja skolan 8.10, sluta halv fyra följt av träna fram till 6 varje dag. Men allt börjar sakta men säkert kännas mer och mer som vardag då jag redan har varit här i mer än 3 veckor, sjukt va tiden går fort. 
 
Träningarna den här veckan har varit så SJUKT JOBBIGA. När klockan ringer 3.32 går alla och byter om för practice och just den tiden är det så sjukt varmt ute. Vi springer så mycket att jag ibland tror att jag ska dö på riktigt, men jag behöver det för annars skulle jag se ut som en rullande köttbulle i slutet av året. Åh juste, i onsdags sprang vi på track, vilken är den där banan runt the football field. Vi körde stafett och en av coacherna kom fram till mig och sa att jag sprang väldigt bra kortdistans och han undrade om jag gör det i Sverige också. Han sa att om jag bara blev lite mer conditioned kommer jag bli riktigt bra, det gjorde mig glad!
 
I torsdags hade vi skolfoto, å herre gud. Jag har ännu inte hunnit köpa några nya kläder så min garderob är bokstavligen tom vilket gjorde det svårt att hitta något att ha på sig. Men det slutade med en classic Tyra-outfit. Amerikanare är sååå mer chillade med vad de har på sig, folk bryr sig inte lika mycket här. I alla fall, fotografen tog bara en bild så jag hoppas det blev bra haha. 
 
Efter skolan på fredagen åkte jag Jessie och Daytona (Shi skulle med men hon kunde inte) hem till Jessie. Vi är de i vårt gäng som har cross country och eftersom vi har morgonträning och inte eftermiddagsträning på fredagar åkte vi hem medan volleyballtjejerna stannade i skolan. Vi hängde där ett tag och sedan åkte vi in mot Lincoln för att äta middag på ett ställe som heter Fozili's, det var väldigt amerikanskt och fett, men gott! Daytona och Jessie är så galna, men det är väldigt roliga haha. Vi gcik runt på stan och hade allmänt roligt och senare gick vi och såg en bio. Min första bio i USA. Vi såg en skräckfilm, den var sjukt läskig!! Vi träffade några av Daytonas killkompisar, bara hängde och sen åkte vi hem till Jessie och sov. Idag (lördag) hade vi morgonträning vid 8 inne i Lincoln så det var bara att kravla sig upp ut sängen. Efter träningen gick vi till IHOP och käkade! 
 
Bilder från gårdagen!
På väg in till Lincoln!
Frizoli's hahaha
Daytona!
Jessie!
I like these girls!
Hahaha Daytona xD
Daytona på IHOP!
DE HADE SWEDISH CREPES!!!
Jag var bara tvungen att beställa det muums! 
 
Hoppas allt är bra hemma i Sverige!!!!!! Nu ska jag duscha för jag stinker, hejdå. 
 

worlds of fun

Så, i helgen åkte jag och min värdfamlij till Kansas City och the Worlds of fun! :) Vi åkte hemifrån vid 7 tiden på fredagen, när Tyler kom hem från sin football practice. När vi kom in till Lincoln stannade vi på Runza, en restaurang som tydligen bara finns i Nebraska, som sälde burrito-liknande saker med någon speciell Runza-grej i, riktigt gott! Jag coh Tyler däckade i baksätet efter bara någon timme efter en lång skoldag och träning och 2 timmar senare rullade vi in på parkeringen utanför vårt hotell i Kansas City där vi somnade direkt. 
 
Vi vaknade vid 8 på lördagsmorgonen då vi gick ner och åt en god hotellfrukost innan vi begav oss mot Worlds of Fun. Det är en stoooooor nöjespark med maaasssaa bergochdalbanor, jag var sjukt taggad, I love rollarcosters!!
 
Min värdpappa hade köpt Fast passes så vi slapp ALLA köer vilket var helt epic. Det var sjukt bra väder så det var mycket människor där, men vi kunde bara gå förbi alla köar å ba "haha vi är VIP, sorry guys" det var kul. 
 
Vi spenderade hela förmiddagen fram till 12 på Worlds of fun och lite efter lunch gick vi över till Ocean of fun, vilket hänger ihop med Worlds of fun och är en vattenpark, så man kunde gå emellan båda parkerna. Det var sjukt kul med alla water rides så vid 7pm när vi satte oss i bilen på väg tillbaka mot Nebraska var alla sjukt trötta. En heldag på Worlds of fun gav oss en god nattssömn när vi kom hem igen. 
 
En sjukt rolig helg helt enkelt!
 

(btw, jag har redan varit åkt bil genom 3 stater, Nebraska, Iowa och MIssouri woopwoop!)
 
Utanför parken (stelaste leendet jag vet)
Våra Fast Passes!!!
Hela parken var uppdelad i olika ställen i världen, här är Scandinavia!
<3
Vi åt lunch på Panda Express, sjukt gott!!!
Var tvungen hehe
Den ända halvlyckade bilden när vi åkte Fury of the Nile, vi försökte få till en fin bild på alla haha. 
Tyler hatar att vara med på bild haha
Vi kollade på en rolig show med hundar som va sjukt duktiga och en häst som kunde måla hahahaha. 
 
Hoppas ni sover gott hemma i Sverige och lycka till till alla ni som börjar skolan imorgon! Snart ska jag sova så jag orkar med en intensiv dag imorgon :) GOD NATT!
 
Har varit här i snart tre veckor, time flies!
 
 
 
 

söndag

Vi kom hem från Kansas City sent igår kväll. Det var sjukt kul, gör ett inlägg om det senare!
 
Imorse skulle vi gått till kyrkan för första gången men vi var så trötta så vi orkade inte, det får bli någon annan gång. Istället tog vi det lugnt fram till lunch och sen efter åkte jag och Linda till Lincoln för att shoppa lite saker. Vi åkte till Super Target och köpte sport bh, träningsshorts, kompletterade skolmaterial, tandborste, shampoo till mig och så köpte vi mat! På vägen hem åkte vi förbi Lindas syster som vaktade Emmy, vår hund, under tiden vi var I Kansas City.
 
Väl hemma igen gjorde jag lite läxor och strukturerade upp alla skolgrejer, mappar, papper, anteckningsböcker och sedan städade jag på mitt rum. Linda hade beställt en jättefin runner till mitt rum så jag tog in den och gjorde det fint. Jag fick dessutom en helt full låda med tröjor som Linda inte ville ha längre, som jag ska pröva någon gång snart. Riktigt fina saker, så snällt!
 
Linda ville köpa någonting med Nebraska till mig så hon köpte tröjan i vänstra hörnet, i love it. Nu är jag en true Nebraskan girl. Här är också bild på shortsen jag köpte, sport-bhn och tandborsten (min svenska eltandborste vill inte ladda här i USA....).
Står som en bajskorv men ville visa hur det ser ut där jag bor, jaaaa mycket majs ja. 
 

För 15 dagar sedan hade jag inte

#suttit på Chicago-flygplatsen i 8h och väntat på det försenade flyget.
#träffat min underbara värdfamilj.
#en iPhone 5!
#ätit riktig majs.
#pratat engelska konstant, non stop, 24/7, förrut!
#sovit i min stört sköna king size säng.
#sett så mycket majs på en och samma gång.
#varit på ett high school.
#ätit lunch i min nya skola.
#träffat alla i min grade.
#trott att jag skulle våga göra så mycket som jag vågat göra här.
#ätit all den stora mängd amerikansk mat som jag hunnit äta under tiden jag varit här.
#gått till office 1000 gånger för att byta klasser.
#känt mig så ensam som jag gjort ibland här.
#fått så mycket uppmärksamhet någonsin.
#fått så många roliga frågor om Sverige.
#prövat på cross country.
#varit på ett demolition derby.
#varit på en county Fair.
#sett racing pigs
#haft träning kl 6:30..
#varit och shoppat i Lincoln.
#känt mig som en alien.
#proffsfotograferat mig med min värdfamilj
#skrattat så mycket att jag fått ont i magen med människor jag bara känt i några dagar.
#ätit melon från vår egna trädgård.
#ätit Swedish fish.
#varit på en amerikansk cousin reunion.
#ridit på en häst på riktigt. (På cirkus gills inte hehe)
#behövt "put myself out there".
#blivit del av en ny kultur, familj, nytt liv och inte känna någon.
#behövt säga till mig själv att jag klarar allt om jag bara vill.
#en aning om hur min vardag skulle se ut ett år framöver.
#insett hur många jobbiga perioder man som utbytesstudent kommer vara i.
#helt insett hur många underbara och och obetalbara stunder man kommer uppleva som utbytesstudent.
#ingen aning om vilket äventyr jag gett mig in på.

Mycket kan hända på 15 dagar.


Hit the Road

Nu sitter jag i bilen med min värdfamilj på väg mot KANSAS CITY!!! Vi ska åka på en liten helgsemester, övernatta på hotell och imorgon ska vi spendera hela dagen på Worlds Of Fun :) Det är en amusment park som tydligen ska vara epic! Jag är taggad!!!

Efter skolan idag åkte jag hem till Shi och hängde tills några andra tjejer som hade haft volleyträning kom dit (vi i cross country hade morgonträning vid 6:30!!!!!!!!! istället) De skulle åka och käka pizza men jag var tvungen att åka hem och packa inför Kansas City.

Livet här i Nebraska har varit väldig upp och ner de senaste dagarna men det börjar vi lite mer stabilt nu haha. Hoppas allt i Sverige är bra så hörs vi!

Now imma rock Kansas City woop!

Bilden är på mig och Shi när jag fick skjuts hem.


conditioning and shopping

De två senaste dagarna har varit händelserika! I måndags hade jag volleyball conditioning vid 4pm vilket är typ som träning men det får inte kallas för träning innan skolan börjar. Volleyball var kul men jag vet inte riktigt om det var min grej haha, men fick iaf träffa lite människor innan skolan börjar. Efter conditioningen gick jag ut ur gymmet och stötte på ett gäng tjejer som sa "Ohh you're the swedish girl, right?" Jag ba Öhh ja hehe! Vi började prata och de var hur gulliga som helst. Eftersom volleyball inte riktigt kändes rätt hade jag tänkt gå på cross country conditioning på tisdagen istället, för att kunna jämföra och se vad jag ville göra, och det visade sig att tjejerna jag börjat prata med höll på med Cross country! Så det var kul att träffa några innan!
 
I tisdags var jag och Linda ute med hästarna, borstade, red och skämde ut dem som vanligt, tog in alla meloner, majs, tomater och björnbär från deras trädgård och sedan på eftermiddagen skjutsade Linda mig till skolan där jag skulle på cross country conditioning! Jag träffade tjejerna jag stött på dagen innan och massa andra trevliga människor, vi blev indelade i grupper och ivägskickade för att springa! Jag gillade definitivt cross country mer så det blir nog den sporten jag håller på med nu i höst! Efter träningen fick vi våra lockers och sedan frågade två av tjejerna jag mött dagen innan om jag ville följa med dem och shoppa inför "the first school day"! Jag åkte hem snabbt och duschade, sedan hämtade dem upp mig vid mitt hus, vi åkte in till Lincoln, shoppade och sedan vid 8pm åkte vi hem igen! Riktigt härliga tjejer!
 
Det som var redo från vår trädgård! Vi har melon för ett tag framöver ialla fall!!!
Jag vid provrummen. Daytona och Jessie var inne och provade lite kläder!
 
Nu har jag träffat lite människor innan skolan börjar vilket känns skönt, fått mitt skåp, vet alla klasser och börjat med sporten. Nu kör vi!
 
IMORGON BÖRJAR SKOLAN, WAAAH NERVÖS TJEJ!!! Wish me good luck!

the lakes

I lördags hade min värdfamilj cousin reunion. Hela min värdmammas släkt träffades vid the lakes under dagen och chillade, badade, pratade, lekte lekar, åkte jet skii och åkte ring. Jag hade jätteroligt och träffade många nya roliga människor!
 
 
¨Vi spelade ladder ball, riktigt kul!!
Jag och Bethany ska åka tube!
Resultatet av att åka tube, massa skrapsår från tuben... Men det var kul så det var värt det!
 
 

A true Corn Husker

#mehuskingcorn


answer

Anonym:
hur gammal är din v-bror? vilket stadie i liksom high school kommer du att gå i? Är du nervös? kram kram! :)
 
Svar:
-Min värdbror är född 1998, så han är två år yngre!
-Jag skulle varit en senior men det funkade inte så jag blev junior, men eftersom min skola är så liten så spelar gradesen inte å stor roll då man har klasser med alla i high school. Min v-bror går i årskursen under mig och vi skulle t.ex. haft en lektion tms innan jag var tvungen att ändra mitt schema lite!
-Lite nervös är jag allt! Allt är ju nytt, och jag känner ingen förutom min v-bror (har träffat några av hans kompisar men ändå). Imorgon ska jag på volleyball conditioning, typ som träning fast innan skolan börjar. Det ska bli väldigt kul att träffa några i laget innan skolan börjar så jag känner några första dagen iaf! Men eftersom min skola är så liten kommer de flesta veta vem jag är och alla är så gästvänliga så jag är inte så nervös egentligen, men det är klart jag oroar mig och är lite nervös ändå hehe. But every little thing is gonna B alright!

demo derby

Igår var jag och min v-familj på..... DEMOLITIONN DERBY! Jaaaaa tänker ni hahaha. Det hela går ut på att bilar ska krocka med varandra tills det bara är en kvar, ganska crazy men väldigt kul. Det var flera heat och sedan en grand final i slutet. Min v-familj varnade mig att det skulle finnas mycket speciellt folk där, och ja det fanns många one of a kinds. Vi tippade alltid på vilken bil som skulle vinna och jag valde nästan alltid rätt wohooo (gick lite bättre än med the racing pigs). 
 
Innan på dagen gjorde vi inte så mycket. Jag var ute och sprang för första gången sedan jag kom hit och jag höll på att dö på riktigt, den här värmen tar kål på mig. Jag är glad att jag valde att spela volleyboll och inte cross country då volleyboll är inomhus hehe. Precis innan demo derbyn åt vi en snabb middag på Wendy's och efter derbyn åkte vi hem. 
 
En bra dag helt enkelt. 
 
In action!
Otroligt lökig bild MEN ÄNDÅ, jag provade Swedish fish för första gången!

 
 

house tour

Here you go!!! Videon tog ett år att ladda upp men hoppas det fungerar! Titta på den i så bra kvalitet som möjligt.
 
Idag ska min v-familj ha en cousin reunon så vi ska hänga vid the lakes hela dagen och åka jet ski, tubes och bara chilla. Najs!
 
Hoppas det är bra hemma i Sverige!

skolan

 Jag har inte börjat skolan än, men nästa vecka på onsdagen börjar allt!
Min skola är väldigt liten, ca 40 personer i varje grade. Den ligger ca 5 minuter från där jag bor vilket är väldigt skönt, men jag kommer få skjuts av min värdbror varje dag ändå haha. Jag kommer spela volleyboll nu på hösten, basket vid jul och sedan friidrott på våren, ska bli sjukt roligt! 
 
Jag var i skolan i förr igår för att välja klasser. Åh, det är verkligen high school, även fast den är sååå liten så är det så amerikanskt! Jag är tvungen att ha American history, Englih, Sciene och Math så jag valde till Art, Foods, spanish, PE vilket är typ som idrott och kör (nej jag är inte en slacker hehe) så det är ändå helt okej schema! Jag ville ha typ hälften satsiga klasser och hälften osatsiga (sånna som jag bara tycker är kul). Jag börjar klockan 8.10 varje dag och har 8 lektioner varje dag, slutar halv tre och sedan träning på eftermiddagen. Lekitionerna är ca 50 minuter each vilket är jättekort för mig som är så van med blockschema! 
 
Eftersom skolan inte kommit igång än har jag inte träffat så mycket människor än haha, men livet leker ändå. Jag skriver mer om skolan, lektionera, school spiriten och allt när det väl sätter igång nästa vecka!
 
Nu ska jag sova, godnatt<3
 
 
 
 
 

leka med hästarna

Idag var jag och Linda ute och tog hand om hästarna! Min värdfmailj har en hund, två katter och två hästar och idag var det deras tur för att få lite ompyssling. Ni som känner mig vet att jag inte är hästvan över huvud taget så jag var lite nervi när vi skulle göra det. MEN INGA SOM HELST PROBLEM där inte, de var helt underbart lugna, gulliga och snälla! Vi borstade dem, matade, red lite och skämde bort dem små filurerna i drygt en och en halv timme, det är bäst att ta det lugnt och försiktigt så både jag och hästarna känner oss säkra tillsammans innan vi börjar rida längre. 
 
När vi började vid 11 var det helt okej i luften, inte för varmt med en liten bris. När vi gick tillbaka till huset var det så varmt att jag lökade sönder, det är så otroligt funkigt i luften att jag inte vet vart jag ska vägen!!!!!!
 
The Horse Whisperer herself. Erkänn,, jag ser ju ändå lite rutti ut?
 
ATT SE FRAM EMOT: Jag ska snart ta och göra en liten house tour-video så ni får se hur jag bor här borta! BRA IDÉ?

frukost

Ja, så här såg min frukost ut imorse! Jag försöker äta så fräscht som möjligt men det är väldigt svårt ibland... Min v-familj äter mycket frukt och grönsaker så det är bra, gjorde en fruktsallad imorse t.ex. Åt dessutom flingor (som ska vara grain, alltså nytttigare, men de har väldigt mycket socker ändå haha classic) och en macka. Andra dagar har jag också ätit oat meal, vilket är typ som gröt, yoghurt och juice. Det funkar!

önskemål?

Vad vill ni läsa mer om? Någon specifik typ av inlägg eller något som ni vill se mer av på min lilla blogg? Jag har insett att jag inte är så rutti. TIPS TACK!


new phone

Med det nya Lifeproof-skalet, nu kan jag bada med den och en truck kan köra över den utan att den går sönder!
 
Äntligen, nu har jag fixat telefonproblemet! Jag trodde att jag skulle kunna använda min svenska upplåsta mobil i USA men eftersom jag hade en Iphone 4 så funkade inte det av någon anledning. Det lutade åt att jag skulle köpa en samsung eller något för att ringa och så på, och använda min svenska för wifi och såndant. MEN vi kom sedan på att det är bättre att köpa en Iphone5, då det är billigare i USA och sedan ta hem den till Sverige. Månadskostnaden var också bättre och jag kommer kunna använda internet och sånt. SÅ, jag har köpt en helt ny fillifån, EN IPHONE 5! Otippat men riktigt najs!
 

Om du också ska till USA eller bara undrar hur jag gjorde med all mobilgrejs, fråga bara!
 
 

skillnader sverige-nebraska

#Allt här är i king size. Min säng, garderob, vardagsrum, bilar, matportioner you name it!
#Majs är en big deal här. Nebraskas football-lag heter The Corn Huskers och i princip över allt finns det cornfields, no joke. Måste visa bild någon gång. Åt dessutom deras corn igår, SÅ MYCKET GODARE än den i Sverige. 
#Gästvänligheten. STOR skillnad. Alla är så sjukt trevliga över allt och främlingar kan stå och prata hur länge som helst, så inte svenskt.
#Chips till allt. Chips i all ära men kom igen, till lunchen också? Här är chips inte värsta stora grejen och någonting vi i Sverige tar fram typ till "efterrätt" och äter på kvällen när vi kollar på någon bra film. Här är chips typ som grönsak, haha jag dör.
#Mer strikt. Det här har jag märkt av en hel del! Min värdfamilj måste nog vara den softaste familjen ever iofs, men man märker ändå att de har ett annat sätt att se på saker. Det är striktare hur och när man får träffa kompisar, skolan är striktare på olika sätt, du får t.ex. inte ha på mobilen under skoldagen och måste säga Mr/Ms till lärarna. 
#Så.sjukt.varmt. Ja, det här hade jag INTE förväntat mig. Dessutom är det så otroligt fuktigt att det känns som att man är i en bastu när man går ut. Jag dör hela tiden. Jag hatar att säga det men, GE MIG LITE KYLA TACK. #jagärintebyggdfördethärklimatet
#En miljon sorter av allt. Hur svårt kan det vara att välja vilket ost man ska ha? När vi åkte och handlade fanns det hundra sorter av allt i hela affären och när vi åt på Arby's fanns det 10 olika såser att välja mellan. Varför krångla till det så mycket?
#Trucks. Nästan alla har en truck, så är det bara. Är man en bonde, så är man. 
#Drive Thru. Det finns drive thru till så mycket mer än i Sverige. Inte bara till McDonald, utan till banken och apoteket också haha. 
#Storleken på människor. Hemskt att säga men, fler människor här är överviktiga.. Inte så konstigt då man ser personer äta saker HELA tiden. Och Nebraska är ändå en relativt nyttig stat. 
I princip allt är annorlunda här, stöter på skillnader HELA tiden. Men jag gillar't. 

county fair

Igår var jag och min värdfamij på någonting VÄLDIGT amerikanskt, nämligen County Fair! Alla stater är indelade i olika Counties, jag bor t.ex. i Lancaster County. I varje county har man ibland County Fairs och det är typ som ett nöjesfält ich, med massa olika attraktioner, shower, race, tävlingar m.m. Eftersom jag bor i The mid west är The County Fairs väldigt "mid westiga" med massa djur och sånt. Jag har ALDRIG varit med om något så skruvat i hela mitt liv, hahaha. Jag skrattade så mycket för det var bara så otroligt random. 
 
När vi kom dit åt vi mat (hej jag har nog redan gått upp x antal kg..), sen var det en magic show (det skulle vara magic och comedy, men det var mest comedy för han sög haha), sen kollade vi på massa djur, strutsar å zebror å sånt, SEN kollade vi på det jag skrattade någon sjukligt mycket till; Racing pigs. Seriöst?! Jag lollade sönder när smågrisarna kom utspringandes på banan. Man fick lägga en lapp i en låda på den gris man trodde skulle vinna och alla var helt galna haha, hejjade på som bara den. Min gris kom sist hehe. Svikare. 
Den sjukt dåliga magikern, men han va väldgt rolig haha. 
 
Min fina värdfamilj
Jag och the racing pigs. 
 
 
Vi kollade också på en aligatorshow, gick runt och spelade lite spel, åt och hade det riktigt kul.
Det är så sjukt annorlunda här, går liksom inte att förklara haha. County Fairs är så överdrivna med alla stereotyper att till och med min värdfamilj tycker det är överdrivet. Så, alla här tippar inte på racing pigs å sånt, det är överdrivet (men kul hehe). 
 
Idag ska jag och Linda (min v-mamma) till skolan och välja klasser till mig och sen kanske vi ska fixa min telefon, vi får se!
 
3 dagen här, det går fort!
 

wow

När man kan ändra standardkategorin från "förberedelser" till "Mitt liv i Nebraska"

flygningen

Tänkte berätta lite om flygningen hit!
 
Jag och min familj åkte hemifrån kvart i sju på morgonen den 2 augusti, vilket också var sista gången jag var i mitt hus för alltid- konstig tanke. Vi kom till Arlanda drygt 20 minuter senare där vi checkade in mitt baggage hela vägen till slutdestinationen, och sedan sa hejdå. Jag gick igenom passkontrollen och gick sedan runt och försökte döda lite tid då jag hade två timmar kvar innan planet skulle boarda. (YFU sa att vi skulle vara på flygplatsen 3h innnan, det var väldigt onödigt kan jag säga haha). 
 
Allt gick galant ända till Chicago. Fick turen att sitta brevid en supergullig amerikansk dam under flygningen över Atlanten och vi satt och pratade en hel del om hur kul jag kommer att ha det haha. 
 
Väl på Chicago-OHARE Airport började den delen jag var lite nervös för. Men allt började superbra, jag gick igenom passkontrollen igen , hämtade ut mitt baggage och gick mot Transfer. Gick till en Re-checkin disk, droppade mitt baggage, och tog tåget mot terminal 2 där mitt flyg mot Lincoln skulle gå. Yes, jag klarade det tänkte jag. Nu är det bara att vänta i 3h på flyget. Chill. Jag kollade på boarden och 75% av alla avgångar var försenade, men inte min! "On time" stod det YES. Jag chillade i en halvtimme typ, kollade boarden igen och då hade mitt flyg också blivit försenat. Fan. Jag kom till Chicago 12.00, mitt flyg skulle egentligen gå 17.45, men nu skulle det gå 19.45. Härligt, vänta mer än 7h totalt. Jag fick damp typ och stod och stirrade på den där jäkla skylten, den kaaaaanske skulle ändra tillbaka. Nej. Samtidigt med förseningen så ändrades också gate, och terminal.... Då började vandringen mot den andra terminalen. Chicago är den näst största flygplatsen i världen så ja det tog sin tid. Jetlaggen började kännas av, den var ca 1 på natten och efter en hel dag av flyg var jag ganska trött. Men jag hade 2h innan flyget gick så det var bara att hålla sig vaken. Väl framme vid gaten hade jag gråten i halsen, jag var så jävla trött, mina ben var helt slut och orkade inte med mer strul. Gaten hade hittills ändrats 4 gånger så jag vågade inte somna, tänk om jag skulle sitta vid fel gate. Så klart var det ännu mer förseningar men äntligen, efter 8h väntan på flygplatsen, fick jag boarda mitt plan mot Lincoln. Jag skakade för jag var så trött. Klockan började närma sig 3 på natten för mig  och jag hade så ont i huvudet, men nu kunde jag andas. Jag somnade innan vi ens hade lyft och sov i 1 timme innan jag bytte om till jeans och fräschade till mig lite innan jag landade.  
 
På Chicago-flygplatsen (prioriterade inte direkt att ta bilder, därav den helkassa bilden)
 
Efter att ha satt mig i bilen på väg mot Arlanda 23h sedan gick jag äntligen ut och mötte upp min värdfamilj på flygplatsen. Det var väldigt lätt att hitta dem för de var de ända som stod och väntade hahahaha. De hade fixat en jättefin skylt och var så söta mot mig när jag kom dit. Min värdbror hade klätt sig som en typisk kille från Nebraska, haha så skön. Vi kom hem 15 minuter senare, jag åt lite mat, de gav mig en snabb tour av huset och sedan däckade jag helt slut i sängen (halv fyra svensk tid). 
 
Såå, flygningen tog några timmar längre än vad jag hade förväntat mig MEN jag klarade det och det är det viktigaste (va många "det" det blev där). 
 
VI HÖRS!

jag lever

Hej från andra sidan jorden!
 
Jag ligger nu i mitt nya rum i mitt nya hus och har precis sovit första natten här. Ville bara skriva ett inlägg så ni vet att jag mår bra och kom hit utan större problem. Flygningen var dock väldigt kaos men jag orkar inte skriva om den nu, det viktiga är att jag är här nu!
 
Klockan är halv sju på morgonen, jetlaggen känns av och jag MÅSTE duscha, känner mig så äcklig. Hann inte duscha igår för flygningen tog liiiite längre tid än väntat.  Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra förutom att åka till the grocery store och köpa mat! 
 
Men jag har det bra, familjen är så otroligt härlig, allt är såååå amerikanskt och jag älskar det. Ha en bra dag så får vi se när jag skriver igen. Måste visa huset, det är så fint!!
 
På flygplatsen när min v-familj hämtade upp mig! :) Jag var så trött haha.
 

i luften

Waah, om allt gått som det ska sitter jag nu i luften över Atlanten på väg mot mitt livs största äventyr! Jag kanske skriver när jag är i Chicago, annars hörs vi när jag är framme!!!
*förpublicerat*
 
 

på arlanda

Hej vänner! Nu sitter jag vid gaten och väntar på att boarda planet. Allt har gått bra hittills! Sa hej då till familjen utanför passkontrollen, käkade lite mat (man känner sig oerhört självständig när man sitter å äter frukost själv haha) och nu väntar jag som sagt på att boarda.

Jag har sett några som ser ut som typiska utbytesstudenter så jag hoppas att någon av dem ska med samma flyg! Nu ska jag låta mobilen ladda så den har fullt batteri när jag börjar flyga!

SNART FLYGER JAG!


sista timmarna hemma.

Igår gick jag och la mig runt tolv, superspänd och lite nervös inför morgondagen. Sov hela natten men vaknade upp vid 5 och kunde inte somna om. Nu ligger jag i sängen, klarvaken, njuter av att inte behöva gå upp samtidigt som jag sakta men säkert inser att det här är de sista timmarna kvar i mitt hus och Sverige; om mindre än två timmar åker vi mot ARLANDA. 
 
Åh herre, kollade precis på startsidan och på vänsterspalten i min blogg "0 dagar kvar till USA!" Det känns så sjuk!
 
En en gång, händer verkligen det här?
 
 

nedräknaren

Den här nedräknaren har hängt med ända sedan jag köpte flygbiljett, vilket var i februari. Att det står "1 day until" är helt galet. Helt galet.
 

sista dagen i sverige

Idag vaknade jag upp med tusen fjärilar i magen; fjärilar av nervositet och förväntan men också blandat med en del sorg. Det är så extremt svårt att berätta vad som händer i mitt huvud just nu, när personer frågar "hur känns det..?" vet jag ärligt inte vad jag ska svara. Ena delen av mig sitter redan på planet mot Nebraska och är så larvig taggad på allt, medan den andra delen vill inte att det här är sista dagen i Sverige på ett år, utan vill stanna kvar i Sverige ett tag till för att ha tid att säga hej då till alla människor jag inte hunnit träffa. Just nu är jag verkligen ledsen över att jag inte haft tid att träffa och säga hej då på riktigt till några vänner, och det gör verkligen ont i magen när jag inser att jag inte kommer kunna träffa dem förrän om ett år igen. 
 
Bortsätt från att jag inte hunnit träffa lite vänner och att jag är allmänt nervös inför att åka så går det inte att beskriva hur galet taggad jag är just nu. Jag har sett fram emot det här i över tre år och imorgon smäller det verkligen. Jag har förberett packningen till och från hela veckan och idag packade jag och mamma ner allt i resväskan. Nu står den färdig och klar i mitt rum och väntar bara på att bli utburen i bilen och körd till Arlanda. Resten av dagen ska jag rensa ur hela min garderob och mitt rum då imorgon är sista dagen jag kommer vara i mitt hus för alltid. Som jag sagt så flyttar min familj under året jag är i USA så i juni när jag kommer hem bor vi någon annan stans. Emmelie och Karro kommer också förbi i eftermiddag för ett sista hej då. 
 
Ikväll blir det en sista svennemiddag med familjen och imorgon går bilen 06.45 mot ARLANDA. 
DET HÄR HÄNDER VERKLIGEN HÖRRNI, HUR SJUKT ÄR DET INTE?!?!?!?!?
på min avskedsmiddag med Emmelie och Sosso, två av mina bästa vänner. 

RSS 2.0